Pemberitahuan -- Posting

View previous topic View next topic Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  2 cents on Wed Dec 24, 2008 2:06 pm

Well tuk dak P.I yang lom tahu keputusan posting.. tiada nama dlm senarai.. mungkin akan dihantar jauh sket. hehehe.. tapi sabarlah...yang dah tahu congrats.. boleh siap siap dah packing barang. Sapa nak g SS tuh beli lah megi byk2 wat stok 3 bulan. Jauh nak keluar bandar nak g beli keperluan harian tu. pale
Utamakan untuk membeli jaket keselamatan semasa nak menaiki bot. Kalau budget lebey, boleh beli tong gas oksigen sekali, bot fiber dan injin snagkut 15 kuasa kuda.

untuk dpli IT, insyaAllah mungkin dan mungkin pada 5 Jan nih tahu la dimana posting. Itupun kalau tak ada gangguan teknikal dan bencana alam. affraid Dah lama x bekerja nih rasa sengal je badan. Poket pun hampir kosong. Claim transport pun lom masuk, termasuk claim guru pembimbing yang sms perli2 "udm tanak bayar ke guru pembimbing ke?" Sapa nak jawab nih. hehehehe...

p/s Bukan nye apa.. kalau dpt sabah serawak segan la plak nak naik pesawat sorang sorang. Dah le aku lelaki melayu terakhir IT di UDM. kebarangkalian tinggi .Tuh la korang.. tanak pinang aku dulu flower
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  k_jEm on Mon Dec 22, 2008 9:57 pm

tadi ayahanda dr.mus ada tanya posting bila leh dpt tau..
kalo da tau dia suh kabo ke ye..

sian.. fakulti pon x tau hal ehwal posting nih..
so.. cadangan sblum ni yg nak suh lutfi jadik reporter amik result posting kat dr.mus n tempek kat forum ni terpaksa la dikaji smula heheh alien

k.jem cadangkan.. alfadhil ustad shah alhafidz amik la tugas mulia ni..
tolong cek kan posting sume.. pastu emel ke dr.mus.. n publish lam forum ni.. bom
maklom la.. stok ic sume dpli ada kat pak ustad kan heheh..

sape stuju angkat bradbond masing2 kueng.. cheers
avatar
k_jEm

Posts : 35
Join date : 2008-11-24
Age : 38
Location : PuLau_laBUaN

View user profile http://kjem310.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  xxfaNaxx on Mon Dec 22, 2008 4:39 pm

syahrirtalib wrote:Tue la Fana, masa abg 2 cents ko single dan mencari2 pasangan idup, ko kejarkan anak Dr Spy. Hahaha.... Ok, Fana. Gurau2 je. Aku dapat rasa ko ni dapat posting di Tawau la.... Twisted Evil

adehh~!
usah kau ingatkan lagi kisah chenta lama ku bersama anak dr Mad Spy!
memori chenta luka tu..
kahkahkah..

wahhh~!
Tawau ke?
Kang 10 thn kt sane, den blk bwk BMW laa..
Myvi dah x pandang dahh..
kehkehkeh..
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  syahrirtalib on Mon Dec 22, 2008 3:53 pm

Tue la Fana, masa abg 2 cents ko single dan mencari2 pasangan idup, ko kejarkan anak Dr Spy. Hahaha.... Ok, Fana. Gurau2 je. Aku dapat rasa ko ni dapat posting di Tawau la.... Twisted Evil
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  xxfaNaxx on Mon Dec 22, 2008 11:48 am

yela2..
yg kawen posting dekat2..
yg xkawen jaoh2..[ayat merajuk membawa diri]
hahahaha! Razz
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  kancil on Sun Dec 21, 2008 4:15 pm

salam sume..

well, gini citenye.. ari rabu lepas lisa ada gi KPM jumpe pen pengarah sekolah (men), en. Razali. Mmg dia sendiri yang cakap KPM settlekan posting utk KPLI dan skkolah rendah dulu. Yang DPLI ni still dalam proses meeting dan diorg akan cuba sedaya upaya untuk postingkan kita pada 12 Jan 09. Tapi dia tak de sebut la pulak samada utk IT ke semua DPLI ke .. lisa pun tak tertanya la pulak.. tp dia mmg sebut DPLI akan cuba dipostingkan pada 12 JAN 09.

Ada dua tiga orang member lisa yg ambik DPLI major IT pun ada gi jumpa KPM dan diberitahu perkara yang sana.
Tapi tak tau lah kot2 lepas lisa balik tu ada meeting KPM dan tarikh posting kita diperawalkan.

Anyway, nanti 24 ni kita try je lah check laman KPM. Smile

haaa.. satu lagi dia cakap sememangkan bagi mereka yang dah kawin akan dipostingkan berdekatan dengan pasangan tapi ia masih lagi bergantung pada kekosongan sekolah.

wallahu'alam.. Cool

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

Re:Posting

Post  ummi_chuya on Sat Dec 20, 2008 7:12 am

syahrirtalib wrote:Macam debaran sehati berdansa ni.... Ada 2 debaran yang berdetup2 di dalm dada ku ini. Satu posting, duanya result.... dup dap dup dap... rasa nak lompat la... bounce


ahaha..syahrir ko pn peminat sehati berdansa ke? Smile mmm..mcm2 info psl posting n result final exam ni, kita tunggu jelah yek. kalu result posting dpt tau last minute tup2 kna gi lapor diri pastu jauh laks tu letih gak bagi kami ibu2 ni, nk arrange ank2 lagi huhuhu ...Sad Kite sokong cadangan bro nizam tu, sapa yg duk dekat ngn UDM gi jmpa dr mus n amik result final pastu type kat forum ni (itu pun kalu nk tau dlm kadar segera la) Cool . tapi, aku tak xcited sngt nk tau result exam just xcited tuk tau result posting jek ekekekeekk Rolling Eyes
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  syahrirtalib on Fri Dec 19, 2008 11:59 pm

Kak Suzie tulis
"Penempatan Guru Sandaran Terlatih (Pendidikan Islam) Siswazah bagi Calon Tajaan dan Temuduga KPM Serta Calon Program Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) dari pelbagai Institusi Pengajian Tinggi - Sekolah Menengah Boleh Disemak Pada 24 Disember 2008



Bahagian Pendidikan Islam
Kementerian Pelajaran Malaysia

Bukan ke untuk P.I sahaja ke? Untuk I.T lambat sket. KPM suh kita tambah berat lagi agar tak terkejut dengan penempatan sekolah masing2. Cool
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  pidweez on Fri Dec 19, 2008 5:00 pm

suzie wrote:Ini ada kaitan ngan yang kita punya ker??? Terjumpa kat lama web kpm tadi.....

"Penempatan Guru Sandaran Terlatih (Pendidikan Islam) Siswazah bagi Calon Tajaan dan Temuduga KPM Serta Calon Program Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) dari pelbagai Institusi Pengajian Tinggi - Sekolah Menengah Boleh Disemak Pada 24 Disember 2008



Bahagian Pendidikan Islam
Kementerian Pelajaran Malaysia

yup...i found the same one...i think that's us!!

http://www.moe.gov.my/tayang.php?laman=pemberitahuan&unit=utama&info=166&bhs=my&mod=baca
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 35
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  k_jEm on Fri Dec 19, 2008 4:09 pm

dari sehari ke sehari asik postpone je..
sabar je la kan..
nampak gaye.. cikgu cikgi dpli udm sumer da x sabar2 nak mendidik anak bangsa heheh.. afro
avatar
k_jEm

Posts : 35
Join date : 2008-11-24
Age : 38
Location : PuLau_laBUaN

View user profile http://kjem310.blogspot.com

Back to top Go down

Info dalam laman web kpm

Post  suzie on Fri Dec 19, 2008 1:16 pm

Ini ada kaitan ngan yang kita punya ker??? Terjumpa kat lama web kpm tadi.....

"Penempatan Guru Sandaran Terlatih (Pendidikan Islam) Siswazah bagi Calon Tajaan dan Temuduga KPM Serta Calon Program Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) dari pelbagai Institusi Pengajian Tinggi - Sekolah Menengah Boleh Disemak Pada 24 Disember 2008



Bahagian Pendidikan Islam
Kementerian Pelajaran Malaysia

suzie

Posts : 13
Join date : 2008-11-10
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  syahrirtalib on Fri Dec 19, 2008 7:57 am

Yerp.. Paling awal posting mid Jan. Info dari Pn. Lisa. Dia g jupe KPM.. mungkin dia bleh huraikan dengan mendalam hasel daripada perjumpaan bersejarah itu. Huhu.... Tertanya tanya gak result posting dan XM. Makin lama lah x bekerja cam nih.

Result posting kena ikut web ker..
Weh kalau sesapa g amik dgn dr. Mus dan taip je kat forum nih okeh ke. hehehe.. Aku col byk kali x dpt2.. mungkin line busy kot. yer la 60 org nak tahu result yang tak tahu bile nak dpt. hehehe...
Makin beso peyut nih. Aduhai.. lmbtnye nak mula keja. Iskk

Yela, rasa pelik cuti lama2 ni. Perut 2 cents pun dah makin beso, leher aku pun dah mula sukar nak beza antara kepala ngn leher... Laughing bahyer ni! Bagi la peluang Dr Mus. Mgkin dia sedang bergelumang dengan orang2 atasan untuk buat meeting senat. Bukan senang nak kumpulkan HEA, Dean, Registrar, Program Coordinator dalam masa yang sama. Apapun, aku rasa result dah ada, cuma tak dapat nak endorse disebabkan senat tak approve. Sabar ye anak-anak Malaysia. Cool
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  hudadesauza on Thu Dec 18, 2008 11:42 pm

oooo..yer ker..patutlah dr mus x angkat phone...sudah tukar ekkk..ehm...tunggu la jawabnyer!!!..x sabarnyer.... No
avatar
hudadesauza

Posts : 42
Join date : 2008-11-25
Age : 37
Location : dutchland

View user profile http://hudadesauza.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  2 cents on Thu Dec 18, 2008 6:19 pm

Yerp.. Paling awal posting mid Jan. Info dari Pn. Lisa. Dia g jupe KPM.. mungkin dia bleh huraikan dengan mendalam hasel daripada perjumpaan bersejarah itu. Huhu.... Tertanya tanya gak result posting dan XM. Makin lama lah x bekerja cam nih.

Result posting kena ikut web ker..
Weh kalau sesapa g amik dgn dr. Mus dan taip je kat forum nih okeh ke. hehehe.. Aku col byk kali x dpt2.. mungkin line busy kot. yer la 60 org nak tahu result yang tak tahu bile nak dpt. hehehe...
Makin beso peyut nih. Aduhai.. lmbtnye nak mula keja. Iskk
Neutral Shocked Suspect
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  pidweez on Thu Dec 18, 2008 4:53 pm

maa1009 wrote:errmmmm... dup dap..dup dap

betul kak pda. kalu kol maybe dpt tahu awal...
better tunggu 20 hb ni la..
sama-sama la kita menerima keputusan penempatan ini dengan hati yang redha
mungkin itu adalah yang terbaik untuk kita... amin

ahaha...me asso very nervous!!

syaril, u jump , i jump!! bounce

ada lagi terbaru, ni dr kwn aunty sy yg kerja di jpn swak, skrng dia org tgh meeting penempatan cikgu sek. rendah.. sek menengah maybe after christmas.. kalu tak silap aunty kita bg tau, kita maybe posting Mid Jan...

it's a releaved and at the same time scary...let's keep our finger's cross...and pray...Very Happy
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 35
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

What the....

Post  syahrirtalib on Thu Dec 18, 2008 2:21 pm

Macam debaran sehati berdansa ni.... Ada 2 debaran yang berdetup2 di dalm dada ku ini. Satu posting, duanya result.... dup dap dup dap... rasa nak lompat la... bounce
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

result exam...

Post  zafnd on Thu Dec 18, 2008 2:18 pm

Makluman kepada semua Siswa/Siswi,

Ralat: Tarikh Keputusan Peperiksaan Akhir Semester I sesi 2008/09 telah berubah dari 18 Dis 2008 kepada 22 Dis 2008.

Sekian.


aku amek dr web udm...hehe... Smile
avatar
zafnd

Posts : 32
Join date : 2008-11-12
Age : 35
Location : kGdAyLake

View user profile

Back to top Go down

Result Final

Post  ummi_chuya on Thu Dec 18, 2008 8:41 am

kancil wrote:Laaa.. pulak dah..

ada member akak cakap, KPM kata utk dpli It akan diketahui pada 12 atau 16 Januari 09. Dia pergi sendiri jumpa dgn timb pengarah bghn penempatan di putrajaya. ahak.. tak pe la.. nanti 20 dis ni kita cuba check je online tu ek..

one more thing, dr mus kata result boleh diambil / diketahui pada ari kamis ni.

wallahu'alam
nak tanya sket ni, result final kita leh check kat portal or kena call ayahanda tercinta???hari ni kuar kan???
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

posting!!!

Post  hudadesauza on Wed Dec 17, 2008 10:06 pm

ooo...cam tu lak..saya ader call puan aper tah yg handle DPLI ni kat Putrajaya tuh..katanya awal januari baru dapat..dia keluarkan result penempatan sekolah rendah dulu...tah mana satu yg tul pun tak tahu..tapi hopefully...dapat awal sikit so..tak kelam kabut kan....hu..hu...
avatar
hudadesauza

Posts : 42
Join date : 2008-11-25
Age : 37
Location : dutchland

View user profile http://hudadesauza.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  2 cents on Tue Dec 16, 2008 12:57 pm

Suspect Reda jer lah. Kalau x reda dan rela pun kena posting jugak. bounce Tapi sian org yang baru kawen la cam maaa nih. Baru je kawen dah nak kena berjauahn. huhuhu..... tongue Apapun terima je lah dengan hati yang terbuka.. (duit claim bile lak ek nak masyuk - nak byr deposit rumah sewa nnt)
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Pemberitahuan -- Posting

Post  maa1009 on Tue Dec 16, 2008 11:07 am

errmmmm... dup dap..dup dap

betul kak pda. kalu kol maybe dpt tahu awal...
better tunggu 20 hb ni la..
sama-sama la kita menerima keputusan penempatan ini dengan hati yang redha
mungkin itu adalah yang terbaik untuk kita... amin

maa1009

Posts : 5
Join date : 2008-12-13
Age : 34
Location : Kuala Terengganu

View user profile

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  pidweez on Tue Dec 16, 2008 8:52 am

ni saya ambik dalam portal MOE...tak tau lar kalu kol boleh tau awal..takper lar tunggu jerlar 20...takut!!! pale

ehehe...owh luper pulak pasal result!!
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 35
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  kancil on Tue Dec 16, 2008 8:37 am

Laaa.. pulak dah..

ada member akak cakap, KPM kata utk dpli It akan diketahui pada 12 atau 16 Januari 09. Dia pergi sendiri jumpa dgn timb pengarah bghn penempatan di putrajaya. ahak.. tak pe la.. nanti 20 dis ni kita cuba check je online tu ek..

one more thing, dr mus kata result boleh diambil / diketahui pada ari kamis ni.

wallahu'alam

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

Pemberitahuan -- Posting

Post  pidweez on Tue Dec 16, 2008 8:33 am

Penempatan Guru Sekolah Rendah Bagi Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) dan pelbagai Institusi Pengajian Tinggi Tempatan(IPT) Januari 2009 Boleh Disemak Secara Online Pada 20 Disember 2008
2008-12-16

Penempatan Guru Sekolah Rendah Bagi Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) dan pelbagai Institusi Pengajian Tinggi Tempatan(IPT) Januari 2009 Boleh Disemak Secara Online Pada 20 Disember 2008


Bahagian Pengurusan Sekolah Harian Profil Jabatan
Kementerian Pelajaran Malaysia

here's the URL:
http://www.moe.gov.my/tayang.php?laman=pemberitahuan&unit=utama&info=162&bhs=my&mod=baca
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 35
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: Pemberitahuan -- Posting

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum