korang dpt posting kat mane???hehe...

View previous topic View next topic Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  2 cents on Thu Jan 01, 2009 1:45 pm

zafnd wrote: ...bro nizam kan ade no ic kami...so sbg bro mesti jaga adek2...haha... Smile ...sape2 setuju angkat idung...hehe... cheers

Bleh tuh boleh... Aku tolong call KPM dan call kawan kawan adik adik manja sekalian. Di samping meng email dan hantar surat lagi. Tp agak mahal charge dia... hehe... ade berani ke? Saya bukan Along,, saya hanya mau tolong lah... bounce
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

hehe...ape kate...;)

Post  zafnd on Wed Dec 24, 2008 11:46 pm

2 cents wrote:lambat lak posting pas nih. 12 hb Jan baru posting? Info dari Mrs Lisa. Dia g KPM.. makin lah tidak produktifnya aku. No

hehe...ape kate utk memproduktifkn n mengaktifkn diri bro nizam kite suruh dia je check mane kite dpt...pastu post kt cni senang sume leh tau sape jiran2 terdekat mereka...kot2 bleh naek belon dok sebelah menyebelah.... Very Happy ...bro nizam kan ade no ic kami...so sbg bro mesti jaga adek2...haha... Smile ...sape2 setuju angkat idung...hehe... cheers
avatar
zafnd

Posts : 32
Join date : 2008-11-12
Age : 35
Location : kGdAyLake

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  pidweez on Fri Dec 19, 2008 5:01 pm

2 cents wrote:lambat lak posting pas nih. 12 hb Jan baru posting? Info dari Mrs Lisa. Dia g KPM.. makin lah tidak produktifnya aku. No

takper lar...kalu tgh jan..daripada bulan june...
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  syahrirtalib on Fri Dec 19, 2008 7:45 am

Biar lambat asal posting... jangan masa memula aku dengar khabar hangit yang sepoi2 umpama tsunami. Khabar itu mengatakan kita posting bulan 6... lagi naya.... nasib baik effort kak muza lisa kita berjaya mententeramkan keadaan.... syabas mere bete! rabbit
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  2 cents on Thu Dec 18, 2008 6:09 pm

lambat lak posting pas nih. 12 hb Jan baru posting? Info dari Mrs Lisa. Dia g KPM.. makin lah tidak produktifnya aku. No
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  pidweez on Thu Dec 18, 2008 5:02 pm

syahrirtalib wrote:Mana pakai 'kabel'. Telefon aje la pegawai KPM BPG. Pakai GSM aje. Very Happy . Saya tau posting kat K.L sbb peg tue kata Putrajaya penuh. "So mungkin ramai la kawan2 awak DPLI UDM dapat pilihan kedua atau pilihan KPM (yg mmg bukan kehendak diriku!)", petikan dari kata-kata pegawai KPM yg tegas itu. Sekian saja laporan untuk hari ini. sunny

owh ok lar tu....ko mmg sesuai dgn suasana kl! eheh pilihan kedua? ayo...kalu gitu perlis lah...kalu tak pun ...there;s another 12 states left...(sigh) pale mana2 pun terpaksa akur jugak... huhu this is so nerve wrecking man...
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  pidweez on Thu Dec 18, 2008 4:58 pm

2 cents wrote:Embarassed Jgn le doakan saya ke SS. Cuak lah saye... Hurmm.. Pda nih Gadis penuh taktikal. Kalau dlm elaun... 50 - 50 yer. heheh

ahaha....dalam ic pun 50-50...ehehe
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Takper, sumer dapat

Post  syahrirtalib on Thu Dec 18, 2008 1:46 pm

Mana pakai 'kabel'. Telefon aje la pegawai KPM BPG. Pakai GSM aje. Very Happy . Saya tau posting kat K.L sbb peg tue kata Putrajaya penuh. "So mungkin ramai la kawan2 awak DPLI UDM dapat pilihan kedua atau pilihan KPM (yg mmg bukan kehendak diriku!)", petikan dari kata-kata pegawai KPM yg tegas itu. Sekian saja laporan untuk hari ini. sunny
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  ijay_mus on Thu Dec 18, 2008 8:18 am

hehehe... salam... salam... salam... 1st time masuk forum ni.... almaklumlah.... terbz ckit ngan anak2 dan huby.... (macam den sorang jer ada anak and huby... he... he..he... jgn marah aaahhh..)

best topik ni... masing2 duk bdebor giler kan.... sama lah... org kata org kawin chances nak dapat negeri sama ngan suami adalah tinggi.. tapi negerinya luas... banyak daerah plak tu... takut nanti sama negeri tp daerahnya lain2.... suami kat kuantan, dapat lipis ke... jerantut ke... mentakab ker... wwwwaaaaaaa..... mintak2 dijauhkan....

utk shahril... wwaaahhh...dah tahu dah ke dpt kl....org lain seme tak tahu lagi... ooopppppssss lupa lak... kabel dia besar..... pakai satelit gitu.... hehehehhe... gurau jer

ijay_mus

Posts : 10
Join date : 2008-12-18

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  syahrirtalib on Tue Dec 16, 2008 1:47 pm

2 cents, aku tau dah ko dapat posting kat maner! Sian la kenkawan kita. Byk jauh2 dari kampung halaman. Jam 3 ptg aku nak off hset. Hahaha! Aku dapat kat K.L! alien
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  2 cents on Tue Dec 16, 2008 1:02 pm

Embarassed Jgn le doakan saya ke SS. Cuak lah saye... Hurmm.. Pda nih Gadis penuh taktikal. Kalau dlm elaun... 50 - 50 yer. heheh
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  pidweez on Mon Dec 15, 2008 7:26 pm

ahaha...kak lisa kalu betul kena miri, kira ok...sbb bandaraya ..kalu kapit...adui...sy pun takut maaa.!!!

bro nizam, pg sbh swak..blh kumpul duit, elaun besaq, blh kawen besar besaran...huhuh...
aku pun blh dapat elaun semenanjung sbb leh guna ic ayah aku..eheh kalau aku posting swak lar...kalu kena semenanjung guna ic mak aku pulak...

tp jgn jadikan duit saja sebagao motivasi...betulkan niat anda! termasuk saya!! huhuh Laughing
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  kancil on Mon Dec 15, 2008 12:42 pm

amboi..amboi.. cantik punye ayat hang 2 cents.. banyak la hang punye miri.. Sad aku dah nak nangis nih.. uwa..uwa...

tapi tak pe.. insya ALLAH aku akan dipostingkan di negeri kelahiran ku ini.. terengganu.. negeriku..

sebab aku dah KAWINnnnnnnnnnnnnn ..hang tu 2 cents.. dalam situasi yang 'mencurigakan'.. ada harapan naik belon la nanti .. tak pe.. kalu dapat ke sabah sarawak, hang bleh kumpul duit banyak2 dengan kadar yang lebih cepat. elaun dia kan tinggi.. bleh wat bisnes mcm2 lak tu.. Smile akanku doakan kebahagianmu. Razz

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

takut bangat..

Post  kirana on Sat Dec 13, 2008 6:21 pm

Berita Penempatan DPLI UIAM
"Kuala Lumpur: Penempatan guru atau lebih dikenali sebagai 'posting' bagi pelajar DPLI UIAM sudah pun diketahui bermula 1 Disember 2008 yang lepas. Mengikut statistik, lebih kurang 90% pelajar DPLI UIAM dihantar ke Sabah dan Sarawak dan hanya 10% mendapat penempatan di semenanjung itupun hanya di negeri Johor & Perak serta beberapa orang mendapat penempatan di negeri-negeri lain kerana sudah berkahwin. Pihak Bahagian Pendidikan Islam (BPI) telah pun mula menelefon para pelajar untuk memberitahu penempatan & memastikan samada pelajar ingin 'terbang' bersama KPM atau ingin pergi sendiri ke sana."

aku seram sekali..kalau dipostingkn dekat mana sekalipun,mungkin itulah yang terbaik..pasrah ajelah..
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  2 cents on Fri Dec 12, 2008 8:47 pm

keh keh keh.. coOl ar bebeh. ade 3 hari je lagi nak tahu result nih. Lisa aku rasa kat Miri kot. Pda kat ermm Pahang, aku kat Kulim gak..hoho..
Cuak gaban gak le. Hurmm... Lepas nih byk gak keja.

1. Taklimat JPN negeri
2. Cari rumah sewa & cuci ape yang patut..
3. Round2 g tgk sekolah bakal nak ngajar.

Semuanye kena sorang sorang dah... x der teman susah sng bersama. Sob sob..

p/s ternanti gak le, bile claim nak masuk nih.. bule gak wat duit minyak nak posting.. hehehe
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  kancil on Thu Dec 11, 2008 9:22 am

wah.. seramnye topik nih.. uwa..uwa.. tak sanggup nak dapat tahu kena posting kat ne. macam nak luruh je jantung ni. nak kena standby jantung pisang Rolling Eyes fuh.. tabahkan hati.. kuatkan semangat.. sama-sama lah kita doakan yg terbaik utk sume. amin

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  xxfaNaxx on Thu Dec 11, 2008 1:49 am

xde dpt call pon..
mimpi jek..
hahaha!
tercampak ktne la nnt..[muke penuh pasrah]
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

bagus2...ade geng...;)

Post  zafnd on Wed Dec 10, 2008 10:52 pm

korak gile wrote:ooo,zafnd pun mitak kat selangor ka??relax2, nanti dapat sekolah dengan aku punyer..hahahaha.duk kat kg delek belah mana???kiri, kanan or baru?

haha...kalo ade geng bagoss gak...bleh tlg translate bahasa jowo...kalo dpt smk telok gadong ke ko bgtau la...haha...aku dok kg delek kanan...kalo ko abes minyak moto ke singgah la kt kedai runcit lot 2241 tu...ckp wak saridin dorg kenal la...tu arwah mbah dia...nnt aku tlg isi minyak kt ko...aku wat part time kt kedai tu ar...tlg2 mertua aku sambil2 kutip cendawan...hehe...kalo lalu2 ke singgah la... Smile ...dengar2 dak2 kpli sains n math ramai yg ke obersea...so kite2 tak kot...xmuat belon kalo angkut ramai2...hehe...cik fana dpt kol dr kpm ke??dak2 kpli yg kena obersea org kpm kol awal sbb nk bg motivasi persediaan tuk menghadapi sebarang kemungkinan...hehe... Laughing
avatar
zafnd

Posts : 32
Join date : 2008-11-12
Age : 35
Location : kGdAyLake

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  pidweez on Tue Dec 09, 2008 10:40 pm

ergkkk... pale terus rasa nak ter-berak, terkuntu - kuntut ..huhu affraid G toilet dulu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  xxfaNaxx on Tue Dec 09, 2008 9:28 pm

aritu den mimpi dpt posting kt sabah..
wahhhhhh~!!grand abes!
leh nek kapal terbang~!
huiyooOoo..seronok!
[grrrrrr..kusut ar..kusut!!]
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

posting

Post  hudadesauza on Tue Dec 09, 2008 5:31 pm

eh..kita pun dapat tahu bulan ni gak ker...tak tahu lak....takutnyer macam tunggu markah peksa jer....so nak check kat maner..selain call dr mus..kat web pendidikan ker...
avatar
hudadesauza

Posts : 42
Join date : 2008-11-25
Age : 37
Location : dutchland

View user profile http://hudadesauza.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  korak gile on Tue Dec 09, 2008 12:36 am

ooo,zafnd pun mitak kat selangor ka??relax2, nanti dapat sekolah dengan aku punyer..hahahaha.duk kat kg delek belah mana???kiri, kanan or baru?
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 33
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  2 cents on Sun Dec 07, 2008 9:14 pm

15 dec nih cal je dr Mus. Dapat tahu posting n result. dunt worry, paling jauh pun sabah n sawak je. Kalau dpt amsterdam tuh mmg terpencil kot. heheh.. ayat sedapkan hati, padahal hati ini kuat sekali berdebar.. No
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  zafnd on Sat Dec 06, 2008 11:50 pm

kabare...hehe...share la kt cni kalo sape2 da dpt tau tempat mane dia posting...hehe...hmmm...jumaat lepas membe kpli aku msg tanye aku dpt mane...dia bgtau laki membe dia tepon jpn perak kunun2 nk tanye isteri dia tu dpt mane...tp org jpn tu bgtau yg nama tuk kpli xde lg tp nama tuk dpli da ada...dgn xsemena2 jantungku rase dup dap dup dap... Shocked ...hmmm...dlm ati mane la dorg campak aku...huhu...aku jd panasaran sekejap...aku berusaha la cari no jpn s'gor...tup tup line bz...hangin sungguh walaupon pada mulanye aku malu+takot nk tepon....hehe...tp sblm tu aku da msg kak suzie n kol abg syahrir da...hehe...saje nk sedapkan ati... Embarassed ...hehe...disebabkn xdpt kol maka aku kena tggu la smpi selase ni...tp rabu cuti lak b'day sultan s'gor...cesss...mane la tau kerani jpn s'gor tu cuti lama ke...so kena tggu la isnin ni... bounce ...mlm tu pulak kakandaku kol...ngomong2 dia tanye aku dpt posting kt mane...sbb kwn dia dpli uia da dpt tau...membe dia tu mintak perak dpt penang...hehe...ni buat aku makin xsabo nk tau dpt mane...hehe...kalo ade sape2 da dpt berita terkini or terkezut bgtau la... Laughing
avatar
zafnd

Posts : 32
Join date : 2008-11-12
Age : 35
Location : kGdAyLake

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dpt posting kat mane???hehe...

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum