Result POSTING IT dah keluar !!

View previous topic View next topic Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  pidweez on Wed Jan 07, 2009 9:44 pm

ummi_chuya wrote:
2 cents wrote:
Hurm.. cam ne ye nak kabo. Setuju benornya dgn ummi chuya. Plan asal mmg nak mintak kedah, akan tetapi disebabkan beberapa masalah dan isu maka saya minta di ganu je lah. Sayu gak la hati nak dok jejauh nih.. tapi apakan daya. Saya berkorban sekali lagilah.. x jauh sgt kedah ke ganu. 6 jam je perjalanan dan tak de tol nak ulang alik. So tak membebankan kalau sebulan sekali nak balik ke kampung. pale

Thanks Ummi chuya, memahami jugak ko yer perasaan aku yang paling dalam nih...... silent

he3x...meme doh aku sokmo memahami perasaan orang2 disekeliling Laughing eh,6jam ek dari terengganu ke kedah?aritu aku gi kedah 9jam gak Rolling Eyes rasa cam tanak ah gi kedah lagi cz jauh bangat if dari klate ok la.mmm..cuma nasihat aku tuk 2cents jgn kasi muka sangat kat org pompuan ni,wpun aku org pompuan tp aku jenis tak suka pompuan yg ctrl lelaki ahahaha.... Twisted Evil

a'ar lar mana ada 6 jam..lebh tu ...sama lar k.zura...kita dah biasa dah dr ganu ke perlis..lag jauh..eheh tp alhamdulillah skrng kena sekolah dekat sikit...almost 2 hours lar dr kuching...phew! sng hati ku ini...Very Happy
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 35
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  xxfaNaxx on Wed Jan 07, 2009 11:59 am

2 cents wrote:
xxfaNaxx wrote:sape2 lg dpt SMKA cam saye?
dia suh hubungi bhgian pendidikan islam..
apo nombornye?
da xsabor nk jd ustazah ni..
hahaha!

Bagus lah fana. Lepas nih jumpa awak bertudung labuh ye. Feminin je. Jalan pun macam jepun sket. hehehe...
Ustazah farhana .. woh.. kawen dgn ustaz la pas nih

hg perli chek nohh!!
den tau la den rock!
perghh~! stressness!
tp bgs gak, ajar anak2 melayu islam je..
giler racist je ayat diatas..
kehkehkeh!
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  2 cents on Tue Jan 06, 2009 10:49 pm

ummi_chuya wrote:cuma nasihat aku tuk 2cents jgn kasi muka sangat kat org pompuan ni,wpun aku org pompuan tp aku jenis tak suka pompuan yg ctrl lelaki ahahaha.... Twisted Evil

Nasihat yang membina... hehe thanks.. Aku rasa pun rasa gitu. Kena ctrl sket dan byk ngalah dah nih. huhu... Saya akan menjadi suami yang baik dan bertanggungjawab tetapi tegas. Haitt... bounce
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

taklimat

Post  kirana on Tue Jan 06, 2009 3:40 pm

Assalamualaikum..
kepada kwn2 yg dapat mengajar kat terengganu,butiran taklimat adalah spt berikut:

Tarikh : 12 januari 2009
Masa : 9 pg-1 tghari
Tmpt :Batu buruk beach resort,k trg
Pakaian:Lelaki-bertali leher & berkot
Perempuan- Kemas & sopan


Jumpe anda di sana..di sana...kami guru Malaysia..lalalala..lalala...
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Ekekekeekek....

Post  ummi_chuya on Mon Jan 05, 2009 4:18 pm

2 cents wrote:
Hurm.. cam ne ye nak kabo. Setuju benornya dgn ummi chuya. Plan asal mmg nak mintak kedah, akan tetapi disebabkan beberapa masalah dan isu maka saya minta di ganu je lah. Sayu gak la hati nak dok jejauh nih.. tapi apakan daya. Saya berkorban sekali lagilah.. x jauh sgt kedah ke ganu. 6 jam je perjalanan dan tak de tol nak ulang alik. So tak membebankan kalau sebulan sekali nak balik ke kampung. pale

Thanks Ummi chuya, memahami jugak ko yer perasaan aku yang paling dalam nih...... silent

he3x...meme doh aku sokmo memahami perasaan orang2 disekeliling Laughing eh,6jam ek dari terengganu ke kedah?aritu aku gi kedah 9jam gak Rolling Eyes rasa cam tanak ah gi kedah lagi cz jauh bangat if dari klate ok la.mmm..cuma nasihat aku tuk 2cents jgn kasi muka sangat kat org pompuan ni,wpun aku org pompuan tp aku jenis tak suka pompuan yg ctrl lelaki ahahaha.... Twisted Evil
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  kirana on Mon Jan 05, 2009 4:06 pm

Ooo..kiranya 12 jan nie ada taklimat ngan jpn negeri msg2 dulu laa yee..abeh tu,lapor diri kat sek bila agaknye ye?bukan apa..takut kena kat luar daerah(hrp2 dpt dekat..hu2),nak kena pack brg2..kn kelam kabut pulak..kak zura,masa kak zura call aritu,diorg ada bg tau x kat mane n pukul berapa taklimat akan diadakan?kalo ada latest news,feel free to update yaa:-P..
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  2 cents on Mon Jan 05, 2009 1:30 pm

ummi_chuya wrote:
apa daa bro nizam...ko orang kedah pn mintak ghanu kite gak ye!org mintakla kat kedah leh tgok mak ayah kat kampung,bakal isteri ko nnti kena ikut hang balik kg la bukan hang ikut dia... Twisted Evil

Hurm.. cam ne ye nak kabo. Setuju benornya dgn ummi chuya. Plan asal mmg nak mintak kedah, akan tetapi disebabkan beberapa masalah dan isu maka saya minta di ganu je lah. Sayu gak la hati nak dok jejauh nih.. tapi apakan daya. Saya berkorban sekali lagilah.. x jauh sgt kedah ke ganu. 6 jam je perjalanan dan tak de tol nak ulang alik. So tak membebankan kalau sebulan sekali nak balik ke kampung. pale

Thanks Ummi chuya, memahami jugak ko yer perasaan aku yang paling dalam nih...... silent
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  2 cents on Mon Jan 05, 2009 1:26 pm

xxfaNaxx wrote:sape2 lg dpt SMKA cam saye?
dia suh hubungi bhgian pendidikan islam..
apo nombornye?
da xsabor nk jd ustazah ni..
hahaha!

Bagus lah fana. Lepas nih jumpa awak bertudung labuh ye. Feminin je. Jalan pun macam jepun sket. hehehe...
Ustazah farhana .. woh.. kawen dgn ustaz la pas nih
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Pasal Posting lagi....

Post  suzie on Mon Jan 05, 2009 8:39 am

Kak Suzie pun ada call JPN Kedah gak semalam. Memang betul pun dia kata tahun ni dia tak nak pos-pos surat tawaran dah. Dia kata selama ni banyak yang tak terima surat yang depa pos tu...pastu dia kata untuk centralised kan maka semua yang dapat untuk negeri akan dikumpulkan di JPN negeri masing-masing.Untuk Kedah sebanyak 128 nama dah diterima.....
Pastu akan ada sikit orientasi untuk guru baru nih...Lepas orientasi dalam kul 1.00 petang (orang JPN kata LAAA) akan diberi memo oleh timbalan. Hahhh waktu ni baru tau dapat daerah mana ngan sekolah mana..... Laughing
Yang pasti dia kata nama "SUZLYZAWATY SAHAK" dah ada dalam senarai... Razz
Pujuk punya pujuk dia tak nak bagitau gak daerah mana.....Dia kata awak datanglah dulu......
Pastu orang JPN ada gak suruh war-warkan berita nih.....

suzie

Posts : 13
Join date : 2008-11-10
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re:result posting IT dh kuar

Post  ummi_chuya on Sun Jan 04, 2009 7:01 pm

Well....tadi kk zura ada call JPNT nk tnya pasal sek mana yg kk zura dpt tuk posting.So,takdela kelam kabut nnti.Manalah tau,kk zura dari kerteh nk gi lapor diri kat JPNT KT jarak dia jauh jga,tup2 tgok kna kat besut ke tak ke letih nk patah balik amik sema barang keperluan kat kerteh.Nak get ready awal2 takut dapat sek dekat dgn rumah plaks ahahah... Rolling Eyes if dpt jauh dari kerteh nk kena cari umah sewa gak tak larat nk ulang alik.So,time call tadi diaorang cakap nanti lapor diri pada 12hb ni akan ada satu taklimat tuk cikgu2 yg nk posting ni dan sek mana kita bakal ditempatkan akan diberitahu pada waktu itu la.Dia ckp lagi meme prosedur dia gitu.So,kk zura tunggu 12hb ni la nk wat camne... Surprised Sabar yek,tunggguuuuuuu......

Pastu,kk zura ada gak tnya member yg amik DPLI last year dia cakap time dia dulu,KPM akan hantar surat tuk lapor diri di JPN pastu masa gi lapor diri orang JPN akan kasi plak surat tuk lapor diri di sekolah.

Itu saja info terkini hari ini he3x..... Twisted Evil
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  kirana on Sun Jan 04, 2009 2:49 pm

kak zura,mcm mane ada call x jpn?kalo ade ape2 info..jgn lupa update k!Smile
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  xxfaNaxx on Sun Jan 04, 2009 9:48 am

sape2 lg dpt SMKA cam saye?
dia suh hubungi bhgian pendidikan islam..
apo nombornye?
da xsabor nk jd ustazah ni..
hahaha!
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

Re:result posting IT dh kuar

Post  ummi_chuya on Sat Jan 03, 2009 2:31 pm

2 cents wrote:Laughing

Akhirnya..... sudah keluar result posting. Yeah.... hehehehe... cheers bounce
Ganu kite sekali lagi....

Selamat menyemak posting anda.. di apps.emoe.gov.my/spg

apa daa bro nizam...ko orang kedah pn mintak ghanu kite gak ye!org mintakla kat kedah leh tgok mak ayah kat kampung,bakal isteri ko nnti kena ikut hang balik kg la bukan hang ikut dia... Twisted Evil

Bagi yang dapat jauh dari family anggap la ia satu ujian dari Allah yang maha hebat,kuatkan semangat n truskan perjuangan kita untuk mendidik anak bangsa tercinta.Anggaplah ini satu komitmen dan pengorbanan yang tulus ikhlas insyaallah..berkat secebis pengorbanan yg telah kita lakukan akan mendapat balasan yang setimpal dari Allah dikemudian hari amin....Doa kk zura semoga ada sinar yang bakal menerangi hidup kalian semua nnti jgn panic,be cool bebeh.... Laughing
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

Re:result posting IT dh kuar

Post  ummi_chuya on Fri Jan 02, 2009 9:21 pm

alhamdulillah..dapat gak kat ghanu he3x...thanx ain tolong check tuk kk zura.kk zura dh double check 2 confirm meme sah la dpt TERENGGANU.mmm...maknanya nnti kita gi lapor diri on 12hb nnti kat JPN baru la dpt tau sekolah mana kita akan ditempatkan. ke guana??
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  xxfaNaxx on Fri Jan 02, 2009 9:14 pm

apohal lak den dpt SMKA?
ustazah kah aku?
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

posting

Post  hudadesauza on Fri Jan 02, 2009 5:24 pm

seronoknya..alhamdulillah dapat gak dekat ngan family..hu..hu....susah bangat' mau check... Laughing
avatar
hudadesauza

Posts : 42
Join date : 2008-11-25
Age : 37
Location : dutchland

View user profile http://hudadesauza.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  kirana on Fri Jan 02, 2009 5:09 pm

alhamdulillah..rata2 mendapat negeri yang di mintak..syukur pada Allah..semangat sangat nak pegi sekolah..
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  kirana on Fri Jan 02, 2009 4:45 pm

Alhamdulillah dpt check dah...
http://apps.emoe.gov.my/spg/semak.cfm?nokp=[ic anda]
utk ketika ini.. Smile
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  kirana on Fri Jan 02, 2009 4:31 pm

cesss..nizam..aku nak trg gak..tlg2..x dpt akses lg nie..hu2..
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Result POSTING IT dah keluar !!

Post  2 cents on Fri Jan 02, 2009 4:23 pm

Laughing

Akhirnya..... sudah keluar result posting. Yeah.... hehehehe... cheers bounce
Ganu kite sekali lagi....

Selamat menyemak posting anda.. di apps.emoe.gov.my/spg
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Result POSTING IT dah keluar !!

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum