teka teki yang pertama

View previous topic View next topic Go down

teka teki yang pertama

Post  korak gile on Tue Dec 02, 2008 11:27 pm

1. dalam banyak2 universiti kat dunia ni kan, universiti aper yang tak da bumbung???jawab2
2. ada sebatang kayu, macam mane nak tentukan mane hujunh dan mane pangkal??/hehehehe
3. dua ekor anak itik, macam mana nak tentukan jantan betina?bagi sebab sekali ehh?hehehe
4. satu...banyak2 dua sedikit2 tiga, jarang2 empat kadang2... apa dier?hehehehehe

jawab ehhh, walau pu teka teki ni aku rembat kat citer...hehehe
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 32
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  k_jEm on Tue Dec 02, 2008 11:55 pm

korak gile wrote:
2. ada sebatang kayu, macam mane nak tentukan mane hujunh dan mane pangkal??/hehehehe
3. dua ekor anak itik, macam mana nak tentukan jantan betina?bagi sebab sekali ehh?hehehe
4. satu...banyak2 dua sedikit2 tiga, jarang2 empat kadang2... apa dier?hehehehehe

jawab ehhh, walau pu teka teki ni aku rembat kat citer...hehehe


aiseymen... apehal teka teki plagiat lak ustad dol..
karang kene saman finas karang..

untok menjawab soalan tu.. sila tggu kat astro prima kot2 dia tayang citer nujum pak blalang karang.. leh la suh p.ramlee jawab heheh..

cakap pasal citer tu.. k.jem trus tiba2 rase cam nak nyanyi..
ala payong la payong
hai ketipang payong..

soalannya...
apakah rangkap strusnya lagu tersebot..
Basketball
avatar
k_jEm

Posts : 35
Join date : 2008-11-24
Age : 37
Location : PuLau_laBUaN

View user profile http://kjem310.blogspot.com

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  pidweez on Thu Dec 04, 2008 12:24 am

Ayak.....eerrmmm.... apa arr?? bila mau bg jwpn? Mad
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 35
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

ala payong

Post  korak gile on Thu Dec 04, 2008 1:56 am

ala payung la payung
ketipang payung
payung sutera anak raja cina........
kak jem plak sambung..hehehe
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 32
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  korak gile on Thu Dec 04, 2008 1:57 am

la, nama pun teka teki, jawab arr dulu..maner boley bagi jawapan terus.tak jadi ar teka teki namanye pidweez........ Laughing Laughing Laughing Laughing
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 32
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  pidweez on Thu Dec 04, 2008 4:12 pm

korak gile wrote:1. dalam banyak2 universiti kat dunia ni kan, universiti aper yang tak da bumbung???jawab2
2. ada sebatang kayu, macam mane nak tentukan mane hujunh dan mane pangkal??/hehehehe
3. dua ekor anak itik, macam mana nak tentukan jantan betina?bagi sebab sekali ehh?hehehe
4. satu...banyak2 dua sedikit2 tiga, jarang2 empat kadang2... apa dier?hehehehehe

jawab ehhh, walau pu teka teki ni aku rembat kat citer...hehehe

1. Bkn universiti lar takder bumbung!
2. Mana2 boleh...
3. ????
4. Lu piker lar sendiri!

TOL??? rabbit penat piker..ehehhe
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 35
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  korak gile on Fri Dec 05, 2008 12:21 am

jawapannya adalah:
1. universiti yang takder bumbung adalah open universiti @ universiti terbuka.hehehehe...soalan ni aku dapat mase praktikal kat sekolah men bukit besar... Laughing Laughing
2. tuk soalan kedua hingga keempat, sila tengok cerita p.ramlee, nujum pak belalang.kat situ ada jawapan die.aki malas nak bagi sebab panjang sangat.hehehehe..

p/s: maner teka teki dari korang???suruh sangat moderator wak kolum khas tuk teka teki......
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 32
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  2 cents on Fri Dec 05, 2008 5:19 pm

Aku tak setuju kalau dgn jawapan dol... jawapan yang pertama tuh x logik...

Ok, aku ade satu teka teki.. kalau ade berani jawab ler..

Ade seekor monyet suka benar makan pie apple, pisang emas dan buah tomato. So satu hari monyet nih sampai kesatu rumah dan tuan punya rumah tuh baru je menyediakan pie apple tu dan meletakkan kat atas meja di bawah sebatang pokok pisang emas. Monyet nih juga nampak buah tomato di atas peti ais kat dlm rumah tersebut. Agak agaknya, di antara pisang emas, tomato dan pie yang mana akan di makan dulu & antara ke tiga hidangan tersebut, yang manakah tidak akan di makan oleh monyet berkenaan.

Thanks....
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  korak gile on Sat Dec 06, 2008 2:00 am

apa plak tak logik jawapan aku,,dah nama teka teki, kadang jawapan die memang arr macam tu..aku raser monyet tu mesti asal dari dungun kan.. Laughing Laughing Laughing Laughing yang die tak makan adalah kereta ko arrr.sebab tak sedap nak di wat makanan. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil bom
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 32
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  2 cents on Sun Dec 07, 2008 9:11 pm

ehem.. cam ne ko tahu dari dungun.. aku report ke yusri.. mung dok kate ke dia. tongue
teringat dgn "urik"
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

hehe...

Post  zafnd on Sun Dec 07, 2008 11:23 pm

2 cents wrote:Aku tak setuju kalau dgn jawapan dol... jawapan yang pertama tuh x logik...

Ok, aku ade satu teka teki.. kalau ade berani jawab ler..

Ade seekor monyet suka benar makan pie apple, pisang emas dan buah tomato. So satu hari monyet nih sampai kesatu rumah dan tuan punya rumah tuh baru je menyediakan pie apple tu dan meletakkan kat atas meja di bawah sebatang pokok pisang emas. Monyet nih juga nampak buah tomato di atas peti ais kat dlm rumah tersebut. Agak agaknya, di antara pisang emas, tomato dan pie yang mana akan di makan dulu & antara ke tiga hidangan tersebut, yang manakah tidak akan di makan oleh monyet berkenaan.

Thanks....

haha...menarik2...pada pengamatan aku munyit tu mesti mkn pie apple dulu sbb panas2 lg br masak...mesti sedap... tongue ...yg munyit tu xmkn mesti la pokok pisang emas...dia mkn pisang bkn pokok pisang...hehe... rabbit
avatar
zafnd

Posts : 32
Join date : 2008-11-12
Age : 35
Location : kGdAyLake

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  korak gile on Tue Dec 09, 2008 12:30 am

takper...die tak join lagi forum nie..so die tak tau arr ad orang kutuk die..hehehe..dah tu mane jawapan die???
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 32
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  2 cents on Tue Dec 09, 2008 9:46 pm

zafnd wrote:
munyit tu mesti mkn pie apple dulu sbb panas2 lg br masak...mesti sedap... tongue ...yg munyit tu xmkn mesti la pokok pisang emas...dia mkn pisang bkn pokok pisang...hehe... rabbit

hurmm.. hehe...huhu.. clever munyit. know that is the best for her. huhu
Selamat menyambut hari Raya dan Maaf Zahir dan Batin. hehe lol! kire 0 - 0 ek... scratch Jgn simpan dlm ati yer. teka teki je lagipun. huhu
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  pidweez on Tue Dec 09, 2008 10:43 pm

2 cents wrote:
zafnd wrote:
munyit tu mesti mkn pie apple dulu sbb panas2 lg br masak...mesti sedap... tongue ...yg munyit tu xmkn mesti la pokok pisang emas...dia mkn pisang bkn pokok pisang...hehe... rabbit

hurmm.. hehe...huhu.. clever munyit. know that is the best for her. huhu
Selamat menyambut hari Raya dan Maaf Zahir dan Batin. hehe lol! kire 0 - 0 ek... scratch Jgn simpan dlm ati yer. teka teki je lagipun. huhu

ahaha..ahaha...ahahha...ahah nasib baik aku tak jawab!!! Razz Laughing Very Happy Smile cheers lol!
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 35
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  xxfaNaxx on Wed Dec 10, 2008 9:23 am

munyit tol!
hahahaha~

next teka-teki..
dalam bnyk2 bas, bas ape yg pandai?
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

haha..da agak da...

Post  zafnd on Wed Dec 10, 2008 10:59 pm

2 cents wrote:
zafnd wrote:
munyit tu mesti mkn pie apple dulu sbb panas2 lg br masak...mesti sedap... tongue ...yg munyit tu xmkn mesti la pokok pisang emas...dia mkn pisang bkn pokok pisang...hehe... rabbit

hurmm.. hehe...huhu.. clever munyit. know that is the best for her. huhu
Selamat menyambut hari Raya dan Maaf Zahir dan Batin. hehe lol! kire 0 - 0 ek... scratch Jgn simpan dlm ati yer. teka teki je lagipun. huhu

hehe...aku saje je jwb...so LO dia tercapai la...hehehe....bagus2 bakal cekgu cemerlang... Cool
avatar
zafnd

Posts : 32
Join date : 2008-11-12
Age : 35
Location : kGdAyLake

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  2 cents on Fri Dec 12, 2008 8:50 pm

Razz great... weh pos cendawan sekilo..
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  k_jEm on Mon Dec 22, 2008 10:28 pm

pidweez wrote:
korak gile wrote:1. dalam banyak2 universiti kat dunia ni kan, universiti aper yang tak da bumbung???jawab2
2. ada sebatang kayu, macam mane nak tentukan mane hujunh dan mane pangkal??/hehehehe
3. dua ekor anak itik, macam mana nak tentukan jantan betina?bagi sebab sekali ehh?hehehe
4. satu...banyak2 dua sedikit2 tiga, jarang2 empat kadang2... apa dier?hehehehehe

jawab ehhh, walau pu teka teki ni aku rembat kat citer...hehehe

1. Bkn universiti lar takder bumbung!
2. Mana2 boleh...
3. ????
4. Lu piker lar sendiri!

TOL??? rabbit penat piker..ehehhe


sian pid da penat pikir heheh..
meh k.jem tolong jawabkan.. tapi kalo btol.. tukang tanya kena jual la heheh
ada kalo kene jual.. ada sape2 brani beli ker huang3.. pirat

1. yg tukang tanya da jwb sendri..
2. amik kayu tu masukkn lam air.. mana hujung yg tenggelam tu pangkal.. yg timbul tu hujung.
3. masukkan anak itik lam air. akan berlaku aksi kejar mengejar.. yg mengejar tu jantan.. yg dikejar tu betina..
sebabnya.. lumrah alam heheh king queen
4. nikah kawen.. org yg kawen satu banyak. yg kawen dua sikit, yg kawen 3-jarang2, yg kawen 4-kadang2.

so.. jual dol.. kling kling..seploh dirham.. seploh dirham.. seploh dirham.. kling kling .. waakaakaaa.. farao

daun mengkudu bercabang lah cabang
tempat temasya semut kerengga..
(ustad dol ada brani ker nak sambung lagu nih keh3)
avatar
k_jEm

Posts : 35
Join date : 2008-11-24
Age : 37
Location : PuLau_laBUaN

View user profile http://kjem310.blogspot.com

Back to top Go down

Re: teka teki yang pertama

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum