Kengkawan dah daftar SPP

View previous topic View next topic Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  kancil on Mon Mar 02, 2009 7:41 pm

maaf le.. saya ketinggalan skit nih.. nak tumpang tanya lagi.. borang spp tu kena download ke atau isi online. lisa dah bukan webpage spp tu tapi confuse lak nak isi yg mana.. ahakkk.. Surprised

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  suzie on Sun Mar 01, 2009 5:35 pm

Huda....
Untuk UITM Teknologi Maklumat tak de pun....Ijazah Sarjana Muda...
Huda letak apa??? Laughing

suzie

Posts : 13
Join date : 2008-11-10
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  Atif Zack on Sun Feb 15, 2009 7:17 am

ye ke?time cuti skola ke?klu tak tak bleh balik la..huhu.. No
avatar
Atif Zack

Posts : 31
Join date : 2009-01-25
Age : 33
Location : Ayer Keroh, Melaka

View user profile http://guelderose.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  kirana on Sat Feb 14, 2009 2:28 pm

x..ain x kontek spp pun..huhu..aritu masa ain g amik transkrip,dr mus xde..tanye akak kerani tue..dia kata konvo mungkin bulan 3 nie.. Arrow
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

spp

Post  hudadesauza on Sat Feb 14, 2009 8:49 am

ala kiter dah isi salah tarikh..tarikh main hentam..lupa lak nak tanya dr mus..he..susah tul nak p betulkan coz kena tepon pegawai dia tu..cik shahril..kalau dah send tak lh betulkan sendiri..nyampahnyer....kalau wat salah ...ok tak...typing eror ker....
avatar
hudadesauza

Posts : 42
Join date : 2008-11-25
Age : 37
Location : dutchland

View user profile http://hudadesauza.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  Atif Zack on Fri Feb 13, 2009 8:09 pm

ooo..ain kontek spp eh..eh ain,tlg tanya dr mus,bila kita konbo..dgr crita budak upsi bulan 3 ni..huhu Question
avatar
Atif Zack

Posts : 31
Join date : 2009-01-25
Age : 33
Location : Ayer Keroh, Melaka

View user profile http://guelderose.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  kirana on Fri Feb 13, 2009 10:40 am

sbb kita belum lg konvo..masa kita isi kat spp,dia tanye tarikh diluluskan..jd berdasarkan transkrip tu..tarikh diluluskan oleh senat adalah pada 21 dis 2008..ain pun x tahu..dah spp kata kalu x konvo lg..boleh isi berdasarkan transkrip..hu2. bounce
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  Atif Zack on Thu Feb 12, 2009 8:42 pm

kirana wrote:spp tu suruhanjaya perkhidmatan pelajaran..daftar kat http://www.spp.gov.my/..untuk interview dr DC ke DG..masa daftar nie kena isi tarikh transkrip(diluluskan senat)..selamat mengisi borang.. Rolling Eyes

ye ke tarikh TRANSKRIP??bukan ke tarikh kat SIJIL masa kita konvo???sb klu tgk yg bhgian ijazah kita..kita isi tarikh berdasarkan tarikh yg terdapat pada sijil yang kita trima masa ijazah kan?i mean yg dalam skroll tu...sb klu transkrip..tu result exam..bukan sijil..huhu..dah konpius.. Rolling Eyes
avatar
Atif Zack

Posts : 31
Join date : 2009-01-25
Age : 33
Location : Ayer Keroh, Melaka

View user profile http://guelderose.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  suzie on Wed Feb 04, 2009 11:55 am

OK Ain...tima kasih banyak-banyak....

Kengkawan lain dah isi borang untuk kursus induksi ker?
Kak Suzie dah isi , kat opis sekolah borang tu....


Inipun cikgu kt sini yang suh isi...sebab dia dah g interview tp tak g lagi induksi....
Very Happy

suzie

Posts : 13
Join date : 2008-11-10
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  kirana on Tue Feb 03, 2009 7:57 pm

yup..letak kusza..sbb myb x update web nie..hu2..ye,dekat transkrip 21 dis 2008..insyaAllah betul..kak suzie try msg kak g atau kak zira..ain pun riso gak..tp, ain buat 21 dis laa..
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  suzie on Tue Feb 03, 2009 12:23 pm



Ain.....
Untuk ipt letak Kusza ke, sebab tak de pun UDM...
Tarikh lulus yang tercatat di sijil pula 21 Dec 2008 lah yer......betul ker??
TQ....

suzie

Posts : 13
Join date : 2008-11-10
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  kirana on Mon Feb 02, 2009 4:48 pm

tarikh diluluskan senat: 21 disember 2008.
aritu ain ada tanye pasal convo,kakak kerani kata myb bulan 3.time tu dr mus xde..
tarikh nie ade tulis kat dalam transkrip kita..
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

hehe...

Post  zafnd on Mon Feb 02, 2009 12:37 pm

suzie wrote:A'kum
Nak tny sikit ah...tarikh diluluskan senat tu bile??
sMP HARI NI TAK DPT LG RESULT LA...
kATANYA DOC mUS NK POS....Tp tak smp lagi pun....

kalo xsilap tarikh tu patut ade kt skroll dip kita...yg kita akan amek mase grad nnt...tp grad pon xtau bile lg...harap2 sape yg dkt ngn dr mus bleh tlg usahakan tanya status kita ni...saya kol dr mus skang susah nk dpt...interview tu penting tuk kita sah lantikan n pastu br leh sah jawatan...

ini ade sedikit info yg saya ade ttg langkah2 yg perlu kita buat:

1 - pastikan kite da dpt surat lantikan dr jpn (aritu yg kt sgor dia bg mase daftar - yg ade tulis gaji dc tu)
2 - mohon temuduga (online kt spp - ni yang sangkut sbb xtau tarikh lulus senat tu)
3 - hadir temuduga (cam biase ar stadi la pape yg patut - ke tanye senior soklan2 biase dorg akan tanye)
4 - kite akan terima surat setuju terima atau tolak (haha..sape tah nk tolak - ni kita perlu hantar ape2 yg dorg mintak spt; medical check up, surat sumpah dll yg dorg nk)
5 - Pengesahan lantikan (yahooo...da dpt gaji dg...hehe...n tunggu tunggakan gaji...hehe...plg lama pon dlm setahun sah dah lantikan...hehe)
6 - kita kena g induksi (ini kalo xsilap isi kt sek tp ade org wat online...kompemkn blk dgn sek masing2)
7 - barulah buleh sah jawatan dlm mase 3 tahun...hehe...(ikut la kalo org tu ade dah induksi cam dak2 kpli lam mase staun pon leh sah jawatan da...tp kalo da lebih 3 thn xsah lg jawatan maksudnye mungkin file kita ilang atau ade prob lain...so make sure amek tau info2 n update ngn spp)

okeh sekian dulu...ini yg saya tahu...kalu ade sape2 ade info lain update la yekkk...hehe... I love you
avatar
zafnd

Posts : 32
Join date : 2008-11-12
Age : 35
Location : kGdAyLake

View user profile

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  suzie on Mon Feb 02, 2009 11:21 am

A'kum
Nak tny sikit ah...tarikh diluluskan senat tu bile??
sMP HARI NI TAK DPT LG RESULT LA...
kATANYA DOC mUS NK POS....Tp tak smp lagi pun....

suzie

Posts : 13
Join date : 2008-11-10
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  kirana on Sun Feb 01, 2009 8:02 pm

spp tu suruhanjaya perkhidmatan pelajaran..daftar kat http://www.spp.gov.my/..untuk interview dr DC ke DG..masa daftar nie kena isi tarikh transkrip(diluluskan senat)..selamat mengisi borang.. Rolling Eyes
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  kancil on Sun Feb 01, 2009 6:23 pm

salam..

maaf la, nak tanya... spp tu amende lak? nak daftar kat ne?

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

Kengkawan dah daftar SPP

Post  hudadesauza on Sun Feb 01, 2009 9:25 am

salam..wahai kengkawan sumer...dah dapat spp ker
avatar
hudadesauza

Posts : 42
Join date : 2008-11-25
Age : 37
Location : dutchland

View user profile http://hudadesauza.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kengkawan dah daftar SPP

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum