Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

View previous topic View next topic Go down

Thanks...

Post  ummi_chuya on Fri Feb 13, 2009 3:17 pm

syahrirtalib wrote:Alamak, kesian Pn Zuraini... Kalau saya pun fobia jugak duduk rumah yang pernah dimasuki orang ni. Ish, nasib takder apa2. Sad . Sabar ye... kuatkan "IREJ" Very Happy . Eh, siapa ye antara kita dapat ajar ICT form 4 atau 5?
Rasanya, kalu saya tahun depan belum tentu dapat ajar ICT. Hmm... sumer dah isi SPP?

mekacih la en.syahrir cz bersimpati ngn nsib aku huhuhu Sad itu la pasal..syukur sngt2 cz kami skuarga tak diapa2kan si bedebah tu if taks trauma la aku setahun ni.kita yg tua ni takpe tapi budak2 susah la nk pulih dari trauma tu.fuh,bz sungguh la sekolah aku ni.program datang bertubi2 abis satu dtg lagi satu.pas jek kejohanan olahraga sek,menyusul plaks MSD start esok till selasa.aku kena jadi pegawai MSD kena bertugas kat kemaman kul 7am dh kena ada kat pdg smpi kul 6.30pm lagi huhuhuhu...20-22 feb ni laks aku kena gi KL ada corse pasal apatah anjuran BP n petronas dia nk wat projek apatah tuk sekolah.SMK Kerteh salah sebuah sekolah yg terpilih dlm projek diaorang nnti aku kena balik present kat pentadbiran sekolah then kena implement kat skul sema di sponsor oleh diaorang.sekolah korang ada tak yg terlibat???gabra gak aku ni,dah le org baru kena pikul amanah yg besar laks tu huhuhu rabbit kalu cam gini la keje cikgu alamak kena darah tinggi la aku Smile)
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

Re: Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  Atif Zack on Thu Feb 12, 2009 8:36 pm

alahai..encik shahrir..ye..ak dah start garang..mmg tak senyum langsung..masam mcm cuka..hehe..tp time masuk kelas aje..hari ni rase bersalah pulak..sb ak rotan tangan budak2 kelas ak..tp..ade sb yg kukuh..klu bising giler ak buleh lagi tahan dari angkat rotan..tp klu dah masuk bab solat..jgn harap ar..hari ni budak2 laki kelas ak lebih kurang 10org..tak solat Asar b4 masuk kelas yg seterusnya..mmg menggeletar bibir ak nak marah..pe lagi..dgn niat nak mendidik (bak kata GPK 1 skola ak) terus ak layangkan rotan ke tangan sorg2 budak yg tak solat..rotan ingatan utk solat lepas ni..huhu..rotan husband ak dah terbelah dua dah skrg ni..kena salotip la mlm ni..huhu..sedih dgn budak2 yg tak ingat parents dorg keje susah2..cari duit..tp dorg main2..minggu ni first time ak jd guru bertugas mingguan..fuh..penat giler..balik skolah..dah tak bleh angkat kaki..lenguh2..huhu..ak harap cepat la ustaz gstt datang..dgr crite GPK 1 ak,ak kena ngaja agama lagi utk jadual baru..huhu..kuatkan la smgt ku..Ya Allah.. Crying or Very sad
avatar
Atif Zack

Posts : 31
Join date : 2009-01-25
Age : 33
Location : Ayer Keroh, Melaka

View user profile http://guelderose.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  syahrirtalib on Sun Feb 08, 2009 7:16 pm

Alamak, kesian Pn Zuraini... Kalau saya pun fobia jugak duduk rumah yang pernah dimasuki orang ni. Ish, nasib takder apa2. Sad . Sabar ye... kuatkan "IREJ" Very Happy . Eh, siapa ye antara kita dapat ajar ICT form 4 atau 5?
Rasanya, kalu saya tahun depan belum tentu dapat ajar ICT. Hmm... sumer dah isi SPP?
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

RE:Cikgu dah start bz forum sunyi sepi...

Post  ummi_chuya on Fri Feb 06, 2009 11:36 am

salam kengkawan sema...mmm..mcm2 pengalaman yg dilalui oleh kita sema ek setelah bergelar cikgu ni.sonok dengar citer dari korang sema.sorila kkzura lama menyepi meme bz giler 2/3 menjak baru ni.bz ngn skul ngan pindah rumah lagi.skang kk zura dh msuk rumah guru smk kerteh penat giler pindah rumah huhuhhu... Crying or Very sad tambah2 plak baru ni laptop hilang kena curi tht y la lama tak singgah kat sini.kurang asam punya pencuri dia sapu abis laptop kk zura n hubby dh le bnyk menda kat dalam tuh,siap angkut handbag,wallet lagi abis sema lesen memandu,ic dll.dlm handbag tu ada kotak pensel pn dia angkut jgk huhuhuu Evil or Very Mad tak berani dh nk stay umah tu lama2 tht y pindah msuk kuarters guru sib baik ada lagi kosong itupun kuarters lama n tak elok sngt tapi takde pilihan cz tak lena nk tdo di umah lama tuh asyik duk tingat kt kejadian tuh alhamdulillah le...kami skuarga tak di apa2 kan..if dia tak jmpa brg2 tu kat bilik belakang rasa2 nya mesti dia gi kat master bedroom cari tuan rumah.sekolah plak baru jek abis kejohanan olah raga meme penat giler ah....apa2 pn kita kena bnyk bersabar dalam perjuangan menjadi seorang guru insyaallah..berkat kesabaran, kita mampu mengharungi perjuangan ini dengan sebaik mungkin Very Happy
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

Re: Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  kancil on Sun Feb 01, 2009 6:41 pm

wah dah lama tak dgr perkataan "IREJ" tu.. ahak.. teringat lak kenangan dolu2 kat UDM..

iye la syahril oi.. ingatkan jadi cikgu ni bleh relaks la skit. rupanya lagi parah... ahak..

anyway, thanks a lot to ALLAH.. mungkin ini adalah jalan yg terbaik utk kita kan.. susah dulu, senang kemudian .. kan kan kan.. may ALLAH bless us 4ever...

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  xxfaNaxx on Sat Jan 31, 2009 1:28 pm

ahaa..
nk la crite pasal skola saye jugekk~!!
SMK Taman Sutera, Johor Bahru..

Skola ni sgt kool~!
Merupakan skola termahal kt Johor ni..
Facilities cukop..mcm2 bilik dorg ade..
pehtu, skola lak kacak dan cun!
atas bukit, saujana mata memandang~!
Cikgu kt sini semua muda2 mcm saye la jgk..
kehkehkeh..

Skola ni 75% hingga 80% cine..
Selebihnye melayu+indon+india+siam..

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
Skola saye ramai otai..
Ketua gengster cine, india, melayu sumer ada..
Dlm kelas mmg out of control la..
Cikgu ada kt dpn, slumber bodo je diorg kuar masuk..
Sembang kuat2..

Bkn nk racist, tp bdk2 "cha ya nun alif" mmg kuang ajar..
lgsg x respek sama cikgu..
Rotan tu mmg da xde kesan utk dorg..
Mcm mercun raya cine jek bunyik2 rotan sepanjang masa kt skola tu..
Saye dgr da ngeri, tp dorg leh gelak2..
Langsung x heran..

Seriously saye ckp, saya agak risau kt skola tu..
Agak bahaya la..
Xleh marah2 sgt..kang xpasal2 kna pisau..
Ada sorg gengster india tu, sy tgk lengan dia kena kelar..
Mcm org kelar ikan tu..
Katanya gado ngn geng mane ntah..

Pehtu, kt skola slumber je dorg bertumbuk smpi koyak baju lebam segala..
saye pon xleh nk buat ape, kang xpasal2 skali ngn saya pon kna tumbuk..
Kalo nk masuk campo pun, kna tgk keadaan la..
Tunggu dorg kool down sket..
Pehtu br tnye dgn sopan santun..kehkehkeh..

Lagi satu masalah kt sini..
Dorg xpandai ckp melayu..ckp english lagi la x pandai..
Adeh..susah tol nk communicate..
Terpaksa pakai translator..
Ingt nnt nk blajar ckp mandarin kot..
Kang kalo dorg maki dlm bhsa cine, blh sound blk..hahaha

Sekian report!
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  k_jEm on Fri Jan 30, 2009 2:52 pm

salam..

kalu contact kwn2 semua akan citer 1001 macam citer jadik cikgu cikgi. paling major ialah kerenah pelajar. dan majoriti yg k.jem tau kwn2 ramai dapat kelas 'ujung' termasuk la k.jem sndiri. maklom la kita ni cikgu baru kan.. skolah pun nak acu cuba try test skill kita gaknye heheh.
pastu citer pasal beban tugas luar pnp lak. rasa2nye sume sama da x cukup jari nak bilang jawatan yg diberi.. rasa cam giler kuasa lak kadang2 haha.

walaupun kita ngajar skolah lain2 tapi cerita kita lebeh kureng srupe je btul x??
so, relaxx.. jgn rasa kita je yg dpt cabaran berat.. kawan2 kita yg lain pun sama. semua dapat bahagian masing2.

stuju sangat ngan kata cikgu syarel.. kuatkan minda, emosi, fizikal.
tambah satu lagi.. kuatkan jugak rohani.
keywordnya ialah SABAR..
anggap cabaran yg Allah beri tu utk upgrade diri kita sendiri. kalu kita sabar dan dapat lepasi cabaran dgn hati yg redha mudahan2 iman kita naik setingkat kan..

satu g pasal kerenah pelajar2.
dorang jadik perangai pelik2 tu mmg banyak faktor luar yg d luar bidang kuasa kita nak halang. kuarga, masyarakat, persekitaran sosial..
abiss.. apa yg kita nak buat??

kita memang la terpaksa kuarkan segala skill kita kan sama ada skill psikologi atau psikocubit, psikolempang hehe..
tapi ingat.. dorang sume kan ada hati..
so, kita doa banyak, solat hajat mintak pada YG MAHA PEMEGANG HATI
mintak bukakan hati dorang
lembutkan hati dorang
dapat terima hidayah Allah
dapat terima kita sbg guru dorang
dapat hormat kita
dapat ilmu yg berkat
itu kan senjata rahsia mukmin..

yg penting.. jangan tinggalkan dorang dgn kejahilan yg sedia ada.
sbb.. kalu kita sbg guru x nak tunjukkan jalan yg betul
siapa lagi org di luar skolah yg kita harapkan dapat betulkan dorang kan kan..

kalu ustad ustazah da memang core bisnis kitaorg nak kena bleach n klorox pelajar2 ni hehe..
tp sebagai muslim n mukmin..
cikgu cikgi IT pun tetap pikul beban tanggungjawab yg sama
macam yg Allah sebut dalam surah al-Asr
'berpesan2 pada kebenaran, berpesan2 pada kesabaran'
kerja kita sama..
membina jiwa manusia
membina jiwa hamba Allah
semoga Allah sentiasa kuatkan kita dgn kesabaran
semoga Allah sentiasa beri kita hidayah.. aminn..


afro
avatar
k_jEm

Posts : 35
Join date : 2008-11-24
Age : 38
Location : PuLau_laBUaN

View user profile http://kjem310.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  syahrirtalib on Mon Jan 26, 2009 1:33 pm

Sabar kenkawan... Fikir kan ganjaran di hari muka kelak... Kuatkan minda, emosi, fizikal dan senang cerita kekuatan IREJ....!. Untuk Ati Zack, biasala tu bebudak. Nasihat aku first impression tu kena tegas and garang. Kalu tak takut jugak, gunakan medium apa yang pihak sekolah berikan iaitu surat amaran 1, 2 dan lasltly panggil mak bapak. Perkara begini tak boleh lah nak letak pada guru sahaja untuk betulkan perangai anak mereka. Mereka pun perlu tau kerakusan anak mereka di sekolah. Konsep ini dipanggil sistem mentor mentee. Insya Allah berkesan.
Untuk Lisa plak, hehehe. Dasyat kan tanggungjawab pendidik ni. Ingatkan dapat gaji 2.5k bolehla peace of mind, quality time for our family. Rupanya, tidak selamanya akan begitu. Apapun, dalam masa 28 tahun lagi kita menjadi pendidik ni, berusahalah kita meningkatkan diri ke satu tahap seperti mungkin YM Sh. Fakhriah, Dr. Tg Zawawi, Cikgu Yunus UDM, Cikgu Yunus IPG, Dr Razali, Tn. Hj. Uncle, Dr Mus, Dr Sefai dan macam lagi kejayaan yang sedia menunggu kita jika kita berusaha ke arah itu seterusnya berjaya dalam kehidupan di dunia dan di akhirat. Amin.
Dan satu lagi, fikirkan lah 45,000 akan tiada kerja menjelang sept 09. Campur lagi 28,000 pekerja malaysia di singapore juga akan kehilangan kerja. Aduh....Itu yang dijangka... kalu tak terjangka... Fikir-fikir kan lah dan Alhamdulilah kita berada di tempat yang sepatutnya. Cool
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

pengalaman penguat jiwa

Post  kancil on Sun Jan 25, 2009 7:53 pm

salam..
ahak.. best la dgr pengalaman korang. masing2 ada pengalaman yg mem'busy'kan diri ek.. lisa pun sama lah.. tiap2 ari ada je jwtn baru yg diberi.. mentang2 la cikgu baru.. sampai tak tau nak settle yg mana satu.. stakat ni lisa kena pegang kelas form 1.. last class.. budaknya 17 org je tapi lelaki sume.. Ya ALLAH, tuhan je tau cam ne keadaan kelas tu.. dah la lelaki sume.. last class lak tu.. kebetulan lak lisa kena ajar english kelas tu.. tapi alhamdulillah, bdk2 tu ada minat nak blaja cuma diorg ni aktif sgt je..

subjek lain yg kena ajar ialah ictl dan sejarah.. hahaha.. abis la jadi sejarah bebudak tu. tambah lak ajar sejarah tu kelas last skali.. tiap2 hari pasti ada tak kurang dari 3-5 org yg tak dtg skolah.. kalu ari kamis.. yg datang cuma 8 org je dlm kelas tu.. ahhahhaa.. cam skolah mak bapak diorg je..

dah namanya cikgu ict.. kena lah jadi lab.. skolah tu ada satu lab je.. tapi stakat ni tak sempat nak at ape2 lagi kat lab tu.. sbb duk bz settle kan KWAPM.. ergh..

kadang2 lisa tak tau lah sampai bila bleh bertahan nak jadi cikgu nih.. baru skarang lisa faham dan terasa betapa bz nya cikgu walaupun keje separuh hari.. dgr balik separuh hari cam relaks je.. tapi mak aii.. sampai umah tu still duk pk apa nak wat utk esok. nak kena susun jadual keje dan pariority baik2.. kalu tak mmg kelam kabut la.. hai.. cam ni rupanya jadi cikgu. tapi tak pe..

setelah ku baca pengalaman dan kesusahan rakan2 seperjuangan ku ini.. alhamdulillah, semangat ku kembali segar.. sama2 lah kita hadapi segala cabaran dan dugaan dgn hati yg tabah, tenang dan lapang. kita sama2 doakan ek.. moga kita akan terus menjadi pembimbing nusa bangsa yg cemerlang di dunia dan akhirat. amin... Very Happy

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

uwahh..

Post  Atif Zack on Sun Jan 25, 2009 9:46 am

Salam..semua bz eh..bagus2..penat la skola ni...ak dapat smk malim..bukan malim kundang tau..huhu..students ramai giler..17++...dapat ngaja sesi petang..start kol 12.40 - 6.30..penat..sampai umah dah maghrib..masak pon tak sempat..sgt sebuk last week..kena ambil alih sbg guru kelas form1..kelam kabut ak nk isi register..sb ustaz yg sebelum ni byk buat silap..huhu..malang skali..skola ni takde ict..even ictl..lab ade 1je..tu pon 9 biji je yg on..tenet guna streamix..haha..pengalaman mengajar..letih..nak nangis..ngaja budak form 1..ak dapat kelas yg last2..macam ngaja budak darjah 5..huhu...dorg bising giler..time ak ngaja siap duk lari2 dlm kelas..huhu..aku ke yg bersalah?lepas raya cina ni ak dah decice nak bawak rotan masuk kelas.ak tak peduli..haha..tak best..sb ak kena amik jadual sorg guru gstt..tahu kena ngaja ape?PENDIDIKAN ISLAM!!! dan sivik..mau tak gelabah ak ngaja Pendidikan ISlam..huhu..macam ajar fardu ain..darjah 5..huhu..penat penat penat..penat layan budak yg mindanya masih sekolah rendah..rasa nak lempang je sorang2..sejak jadi guru...1minggu mengajar..suara ak dah bertambah kuat..hingga ckp nga hubby pon..kuat..haha..lembut dah tak bleh nk buat..hehe..nak buat mcmna asyik melaung je dlm kelas darjah 5 tu...huhu..harap mental ak lebih kuat lepas ni...amin..insyaAllah... @
avatar
Atif Zack

Posts : 31
Join date : 2009-01-25
Age : 33
Location : Ayer Keroh, Melaka

View user profile http://guelderose.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  syahrirtalib on Sat Jan 24, 2009 5:05 am

Very Happy Alhamdulillah. Semuanya selamat. Isteri saya pun selamat. Dapat anak perempuan. Saya ajar sesi petang. Rasa macam kat London plak. Nak ajar sejarah pun kena B.I. Berbelit kekadang lidah melayu asliku ni nak mereply QnA murid2 ku. Saya dah jadi jurulatih Ragbi. Arini aje ada friendly kat K.L. Dan macam2 jawatan lagi yang bakal disandang selepas cuti ni. Apapun, saya bersyukur di tempatkan di sekolah ni. Dan pengetua serta Ketua Bidang saya seorang Datin.
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  2 cents on Thu Jan 22, 2009 9:32 pm

Salam, Syukran.. hehehe terasa busy nyer jugak. Rutin sebelum 710 dan punch card, 7 pm sampai rumah.
letey bangat... yeah... latihan rumah sukan.. tapi paling melelahkan jadi guru pusat akses yang nak dibuka sampai kemalam. Apapun harap dapat buat dengan baik.

Kat Intan Zaharah, saya dapat mengajar 20 waktu ajer. 10 waktu untuk maths form 4, 8 waktu ictl dan 2 waktu pendidikan jasmani kesihatan. Setakat ni dah ade 6 jawatan. hehehe.. Kat sekolah nih, tak ramai kaki smoker..dan dah 3 hari saye tak merokok. yeah... ade kemajuan... Razz

Buku log plak nak siapkan masa cuti raya cina ni jer. x sompat nak buat. Harap selepas raya cina nih ade masa lapang sket lah.. hurmm... harap dapat mengutip pengalaman sebagai guru plak..

selamat bertugas yer semua.. hehe rabbit
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

RE:Cikgu dh start bz..forum dh sunyi sepi

Post  ummi_chuya on Sat Jan 17, 2009 9:48 am

erm...meme kk zura stuju sangat la ngn cikgu ain n cikgu lisa skang ni sudah terasa bahang kesibukan menjadi seorang cikgu Cool 1stday melapor diri sek dh buat program merentas desa so,haritu gi jalan2 n kenal2 jek la ngn cikgu2 yg sudah sedia kenal he3x...1st day balik awal cz PK suruh gi kemaman settle psl surat sumpah.setakat ni kk zura diberi jadual cikgu cuti bersalin kena ajar PSV form1,2,ERT form1,PSK form 1,2,3 n math form2(mostly students time praktikal dlu huhuhu...).meme penin gak la mula2 ngn subjek baru ngn jadik guru kelas lagi dh le kelas tak wat menda satu lagi kosong n lengang.hari2 yg dilalui rasa sekejap jek.setakat ni xtvt ko-k kk zura tak terlibat lagi tapi pengetua ada gitau kk zura diletak bwh JK APD,JK majalah n ada lagi 3 JK not confirm yet.fuh,2nd day dh kena attend LADAP tuk subjek PSV balik kul 4ptg,smpi umah nk masuk dapur plaks.Pagi2 kena bgun seawal mungkin,jam 6.30am dh nk kena kejut ank2 n mandikan diaorang cz nk gi tadika.mmmm...part ni meme kena bnyk sabar sket la nk kena guna psikologi sket nk suruh diaorang bgun n mandi.sib baik la tugas menghantar ank2 dibuat oleh suami if tak,kelam kabut gaks.besanya kk zura gi skul dlm kul 7.15am la lagipn tak jauh mana.insyaallah..sket masa lagi kita sema akan terbiasalah ngn life cikgu yg bz ni mula2 ni rasa penat jgk la kan?
mmm...bagi yg berkhidmat di terengganu dh mula tulis ke buku log korang?kk zura tak tulis gapo satu lagi skul pn tak wat sangat orientasi ni kira pandai2 sendiri la nk tulis apa Rolling Eyes
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

Re: Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  kirana on Fri Jan 16, 2009 11:39 am

ye la kak lisa..mmg bz sgt2..ain, first day dah stay sampai kul 6.30..wah,aritu ada latihan merentas desa..hu2..mmg bz sgt2..letih,maklumlah dah lama sgt duk goyang kaki kat rumah..ha2..skrang dah byk tugas,jd cikgu kelas,cikgu penasihat pancaragam n jurulatih softball..hahaha..cikgu siap akan diberi training lagi..excited nie.. bounce hurm..skolah nie 7.20 dah tutup pagar..awal sehh..kebetulan plak,tempat park kete tengah baiki..jd ruang yg ada limit..semua berebut nak park kat dlm..sekolah mmg dah dekat,tp still kuar dlm kul 6.50 sbb nak park kete..haha..sejak skolah 3 hari nie,x sempat nak msk mlm..huk2 Rolling Eyes nasib laa cik abg paham..arini baru leh masak mcm biasa..tp, jadual dah penuh nie..mcm2 benda nak kena settle..syoknya..akhirnya impian nak jd cikgu kesampaian..cikgu AIN sunny

harap semua dapat menjalankan tugas dengan penuh amanah n dedikasi..wassalam..
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  kancil on Fri Jan 16, 2009 6:16 am

Salam sume kawan2 ku..

wah.. skanng ni kita dah bergelar cikgu. minggu pertama pun dah terasa sedikit ke'bz'an nya. sampai tak sempat nak jenguk forum ni. kebetulan plak kat skolah lisa tu network nye rosak. so, tak leh guna internet. bila balik umah kang dah bz ngan anak lak.. malam kang cepat je mata ni ngantuk.. maklum ladah nak ekna bangun awal pagi skarang ni.. cikgu lah katakan.. ahaks..

well, alhamdulillah.. lisa syukur sangat2 dapat skolah SMK padang kemunting tu. skolah tu baru 4 thn. so.. segalanya baru la.. keadaan bilik guru pun amat selesa. cikgu2 nya pun baik dan amat mesra. kerani kat pejabat pun baik dan senang nak mintak tolong..(ni yg paling penting ni kan...) students lak hanya dlm 700 lebih je.. so setiap kelas, paling ramai pun ada 30 org stud je.. senang la skit nak kawal... tapi skolah tu mmg skolah pinggir bandar la.. lebih kurang 20 minit dari umah lisa (batu 6). skolah kat tengah2 sawah padi.. ahaks... nanti bila berkesempatan lisa akan ambik gambar dan letak dlm blog lisa utk share ngan sume.

thanks a lot to ALLAH...

wallahu'alam.. Very Happy

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Cikgu dah start bz.. forum sunyi sepi..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum