To remove virus Mawar

View previous topic View next topic Go down

Re: To remove virus Mawar

Post  korak gile on Sat Dec 06, 2008 1:50 am

tambang free arr.mane ad kene bayo. 2 cent tak per arr, ada bisnes sendiri sekarang ni....bleh arr wat belanjer maser posting nanti.harap2 dapat satu sekolah dengan die, boley arr die sponsor aku nanti.betui dok?? Laughing Laughing Laughing Laughing
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 32
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: To remove virus Mawar

Post  2 cents on Fri Dec 05, 2008 5:35 pm

hurmm, fana jual mahal lak. syahrel dah ejas baek dah tuh. hehe

Dol suh format terus hd disk.. hehehe, kalau malas format boleh je order dgn aku. harga boleh diskaun. Neutral
sapa nak order RAM pun bule dgn aku. 512mb just 19.90 tapi campur duit pos dlm 30 jugak le. heheh... nak murah order je dua atau 3 atau lebih lagi.

nak kena start business cam uncle dol dah. wat duit tambang nak posting. nyihahahaha bounce
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: To remove virus Mawar

Post  korak gile on Sat Nov 15, 2008 3:00 pm

butul tu..pakai kaspersky memang boleh.tak pun pakai kasper schmeichel..hehehe.nak lagi senang pakai arrr antivirus original punyer.senang kire.hehehe.yang ori lebih baik dari yang klon (dialog dalam citer cicak-man)..nak lagi senang, format je pc or laptop tu.abis citer. Laughing Laughing
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 32
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Kritikal sket kaedah nya

Post  syahrirtalib on Fri Nov 14, 2008 4:08 pm

Nak kena usik regedit la.
Kalu guna Mawar AV, tak reliable.
Aku guna Kapersky je, terus pupus virus Mawar (kenangan dr UDM). Masa scan tu, pilih scan critical area


Laughing
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

...

Post  pidweez on Fri Nov 14, 2008 12:56 pm

mana PENAWAR MAWAR NYER?? Question

Wink
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 35
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: To remove virus Mawar

Post  xxfaNaxx on Thu Nov 13, 2008 10:08 pm

yer saye phm maksud cikgu syahrir..
syukur sgt sbb jln sy ke bidang perguruan ni sgt mudah..
wpon sy ni awet mude, tp sy yakin pilihan sy tepat..
mmg dr kecik lg sy nk jd cikgu..

berdasarkan pemerhatian sy terhadap kedua ibu bapa sy..[dua2 pon cikgu]
profesion perguruan ni membuka peluang pd kite utk sentiasa membantu..
guru ni besar tggjwb..bkn sekadar memberi ilmu..
kalo tgk kt skola, especially skola rendah..
guru blh jd cekgu, tukang kebun, makcik clear, bibik, mcm2 lg..
pendek kata serba boleh..
bile jd guru, kite jmpe pelbagai jenis manusia..
yg kaya, miskin, baik, nakal, bermasalah..mcm2..
dr situ, luas terbuka pintu utk kite buat kebaikan..
bagaimana?terpulang pd diri sdirik lah..

apa2 pon, yg penting sbg seorg guru..
ajar lah dgn ikhlas, ajar dgn penuh kasih sayang..
bile kite ikhlas, bile penuh kasih sayang..ape pon kite sggp buat asal diorg berjaya..
insyaallah..
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

wow...adus!

Post  pidweez on Thu Nov 13, 2008 7:22 pm

man...u take my breath away...huhuh.... u were rite...it's gud to be a teacher, u may not realize it now...but you will (dat goes to me to... huhuh) ... Yang pasti target aku skrng, adalah SABAR ARAS TINGGI!!!! Yeah!
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 35
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Adus...

Post  syahrirtalib on Thu Nov 13, 2008 3:37 pm

Mentang-mentangla aku jalan perut dulu, nak tumbuk perut aku aje
hahaha. Tapi takpela, aku bagi chance. Tapi apapun, gd luck for ur future. Kita ni jadi cikgu bukan setakat mengajar semata. Fana yg plg muda dlm kelas, rasanya dah boleh nmpk perbezaan umur. Org yang dah berumur macam kakak2 dan abg2 fana ni, semua dah merasa betapa peritnya kerja dgn swasta. So agak terlewat kami join kerajaan. Bukannya apa, kalu kejar gaji mmg swasta menjanjikan yg terbaik. Tgk saje brader nizam, dpt offer ngn Petronas RM4k, pastu saya HRDF RM3.5k. Tapi kami tolak sbb tahu the quality of time sgt pntg. Tgk K. Ja, Program Manager kolej Shahputra, (sama jawatan dgn Registrar) benti nak join kerajaan, K. Lisa, Nida n K. Izan, semuanya bekas lec yg berdedikasi di kolej Bestari, Kak Suzie Kulim Hitech, Farah, Hafida, Huda Mamat, Nora Kassim semuanya pernah kerja dengan swasta. Yang mmg kita tau betapa peritnya dan sedar betapa masa itu sgt berharga. Selalunya, mmg tak nampak matahari di rumah. Kalu ujung minggu plak, belum tentu berada di rumah. Jmpa klien la, buat marketing. Ishh... mmg perit la. Maafla, mungkin ramai lag classmate kita dan PI yg mmg pernah merasa betapa susah nya dunia karier. So bg org muda semua, ambikla peluang ni. Jadila cikgu yang..... cemerlang terbilang. "Alangkah indahnya seorang guru itu jika....."pinjam ayat uncle sket. Yang lain korang sambung.
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: To remove virus Mawar

Post  xxfaNaxx on Thu Nov 13, 2008 2:22 pm

syahrirtalib wrote:Tapi ko kena jadi nombor 3 la, betul tak 2 cent? Very Happy .
Kengkawan aku yag lain sumernya jauh2. Takut ko tak larat nak follow. Ada engineer kat Riyadh, kat dubai, kalu yang kat malaysia sumer dah kena sapu. Kalu ada pun, ko mungkin jadi yang kedua. Hehehe.

hahahaha Laughing
suke suke hati jiwe dan rage je!
den xmo no 3..
nak no 4..bongsu..
baru manje sket..
hahahahaha..
dush!! dush!! dushh perut syahrir..
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

Aku usahakan....

Post  syahrirtalib on Thu Nov 13, 2008 2:20 pm

Tapi ko kena jadi nombor 3 la, betul tak 2 cent? Very Happy .
Kengkawan aku yag lain sumernya jauh2. Takut ko tak larat nak follow. Ada engineer kat Riyadh, kat dubai, kalu yang kat malaysia sumer dah kena sapu. Kalu ada pun, ko mungkin jadi yang kedua. Hehehe.
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: To remove virus Mawar

Post  xxfaNaxx on Thu Nov 13, 2008 2:13 pm

syahrirtalib wrote:Hahaha, berjaya jagk mengiklankan diriku.
Satu lagu aku charge RM 5k, 10 lagu = 50k. Yes pok cik kayo.... Eh... Fana, bilanya ko nak tamatkan zaman bujang? Demand ni... aku ada kawan sorang yang masih bujang. Gagah tau orgnya. Itam manis gitu. Mature orangnya. Byk harta. Tanah, keta semua abih dah bayr. Cuma utang PTPTN aje dia kena bayar. Nak? Laughing

RM5K? RM50K?
bek panggil dato K terus..
hahaha..

owh agen pencari jodoh nihh..
nak!! nakk!!
ada kna byr fees ape2 x?
hahaha..
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

Bleh... apa salahnya

Post  syahrirtalib on Thu Nov 13, 2008 2:09 pm

Hahaha, berjaya jagk mengiklankan diriku.
Satu lagu aku charge RM 5k, 10 lagu = 50k. Yes pok cik kayo.... Eh... Fana, bilanya ko nak tamatkan zaman bujang? Demand ni... aku ada kawan sorang yang masih bujang. Gagah tau orgnya. Itam manis gitu. Mature orangnya. Byk harta. Tanah, keta semua abih dah bayr. Cuma utang PTPTN aje dia kena bayar. Nak? Laughing
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: To remove virus Mawar

Post  xxfaNaxx on Wed Nov 12, 2008 11:24 pm

syahrirtalib wrote:Naye betul jambanmu.exe. Skang ni dah ada jambanmuV2.exe plak. Sakit ati betul. Guna antivirus commercial memang tak detect... kena guna backdoor style. Tersilap del, abis fail sistem hancur. Hancur hatiku.... mengenang dikau.... menjadi keping-keping.... setelah ko pergi....

xsangke syahrir nyanyi best eh?
cheers cheers
nnt blh x jd artis buat show di majlis persandinganku?
ecewah!
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

3 kali format

Post  syahrirtalib on Sat Nov 08, 2008 10:45 am

Naye betul jambanmu.exe. Skang ni dah ada jambanmuV2.exe plak. Sakit ati betul. Guna antivirus commercial memang tak detect... kena guna backdoor style. Tersilap del, abis fail sistem hancur. Hancur hatiku.... mengenang dikau.... menjadi keping-keping.... setelah ko pergi....
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

To remove virus Mawar

Post  2 cents on Tue Oct 21, 2008 3:38 pm

Virus "Mawar" ni satu virus yang subur.. cepat betul kalau beranak. Masalahnya kalau nak mendelete virus nih agak memeningkan kalau x kena gayanya. Salah satu kecerdikan virus ni, dia kaan close mana mana antivirus yang kita buka. Kalau kita search atau google antivirus pun, secara automatiknya window yang dibuka akan ditutup dgn sendirinya.

Simtomnya, pc / notebook akan jadi lag.. berat..

Resepi untuk delete virus ni ialah..
1. antivirus Avira (saya suka avira ni, terpulang pada citarasa masing - masing)
2. Normal_Registry.vbs (optional)

Cara cara membuatnye

Buka window task manager dan pilih pada proses.. kemudian delete semua file yang ada mawar.. sebagai contoh mawar.exe dan sebagainya. jangan takut nak delete. tetapi hati hati jgn delete yang lain pulak. selepas mendelete, barulah scan computer anda sekurang kurangnye 2 kali. Kali pertama untuk membuang virus dan kali ke 2 untuk memastikan mawar ini berjaya didelete secara keseluruhan.

Bersedialah sebabnye kemungkinan tuan puan akan mendelete secara manual beberapa puluh virus ini dlm folder folder. semakin byk folder, semakin banyak virus. kalau nasib tidak baik, mungkin beberapa ratus kali secara manual.

kemudian apabila tamat runkan normal_registry.vbs untuk memastikan bahawa tiada lagi kesan kotoran degil.

Selamat mencuba..
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: To remove virus Mawar

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum