Melacur dibolehkan jika darurat? U judge...

View previous topic View next topic Go down

Re: Melacur dibolehkan jika darurat? U judge...

Post  pidweez on Sun Dec 14, 2008 2:15 pm

2 cents wrote:hehehe.. bagus la pida. Pas nih kasi cincin suasa jer. Ini cewek melayu terakhir. hehehe... vote Pda

cincin suasa?? ahahah cincin kawen satu mahal skit takper lar...cincin jer...lain nk bg suasa tapker...ehehe
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: Melacur dibolehkan jika darurat? U judge...

Post  2 cents on Fri Dec 12, 2008 8:40 pm

hehehe.. bagus la pida. Pas nih kasi cincin suasa jer. Ini cewek melayu terakhir. hehehe... vote Pda
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Melacur dibolehkan jika darurat? U judge...

Post  pidweez on Tue Dec 09, 2008 10:57 pm

tu lar..mcm aku...simple..no accessories... never liked gold ...
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: Melacur dibolehkan jika darurat? U judge...

Post  2 cents on Tue Dec 09, 2008 9:33 pm

Jgn teremosi syahrer.. sabar- sabar..
Lepas nih makin ramai jobless dek kegawatan ekonomi yang akan melanda Malaysia
walaupun awalnye di nafikan Malaysia akan terjejas beb. Rolling Eyes
Al kisah malam menyambut aiduladha, ade kes tetak menetak x jauh depan rumah aku.
Org vietnam kena tetak dek india. Bertempiaran lari mat mat Bangla. Sedeh aku tgk. Dah la nak
sambut hari raya berjauhan dengan isteri dan anak anak. pas tuh kena samun plak. sedey aku mlm tuh dgr cerita Bangla tuh. Aduhai. Zaman getah dan sawit menjunam nih, makin ramai la buat part time samun. Dah la samun, tetak lak kepala vietnam tuh. Melolong bini dia menangis. Haih.. Buat kawan2 berhati hatilah. x yah pakai barang kemas byk sgt. bahaya.. Suspect
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Terkejut & Terkilan!

Post  syahrirtalib on Tue Dec 09, 2008 2:00 pm

Apa dah jadi dengan pemimpin kita di Malaysia zaman sekarang? Rancangan Bersamamu pun tak berapa bersama aje aku tgk... bukan nak kata apa, keluarga yg ditolong pun tak sesusah yang banyak aku jumpa di Mengabang Telipot, Ulu Cheka dan banyak lagi tempat... Media Prima untuk bersih berjuta2, Petronas 68 bil, isk, isk... sedih la macam ni. Dr M pun dah mengaku salah pilih pengganti. Maaf ye, teremosi sket. Aku sedih bila baca kes2 yang berkaitan ngan ibu tunggal, anak yatim piatu, keluarga susah, keluarga sakit kronik... dah byk sgt aku baca kes-kes begini. Bila diajukan pada pemimpin, katanya cuma kes terpencil aje tu.... aku walaumacamanapun, akan salahkan jabatan2 dan pemimpin yg bertanggungjawab mencari keluarga2 yg bermasalah begini. Apa guna fasiliti first class tapi mentaliti 3rd class.
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: Melacur dibolehkan jika darurat? U judge...

Post  2 cents on Fri Dec 05, 2008 5:01 pm

ermm.. Smile okay. gud response
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Melacur dibolehkan jika darurat? U judge...

Post  pidweez on Tue Dec 02, 2008 3:46 pm

2 cents wrote:Sile pikir rasionalnya dan judge sendiri. For me .. this is not correct and i never listen to her...
--------------------------------------------------------------------------------------------------

"Akhbar Berita Harian hari ini melaporkan bahawa Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) menyatakan bahawa dua ibu tunggal di Pulau Pinang terpaksa melacurkan diri kepada rakan sekerja, termasuk sanggup dibayar secara ansuran, bagi menyara anak mereka. Mungkin terpengaruh dengan fatwa ustazah UMNO agaknya.

Sebelum ini, kenyataan bekas Setiausaha Parlimen Jabatan Perdana Menteri, Dato’ Dr. Mashitah Ibrahim mengenai isu ibu tunggal boleh melacur jika darurat dibidas Ustaz Ismail Noh (PAS Pasir Mas).

Berhubung kes di Pulau Pinang tersebut, seorang daripada mereka bekerja sebagai jaga dan mempunyai enam anak, manakala seorang lagi tukang cuci, terpaksa berbuat demikian kerana kesempitan hidup apabila bekas suami gagal memberi nafkah anak-anak, walaupun Mahkamah Syariah mengeluarkan perintah berkenaan, sejak tiga tahun lalu.

tongue confused silent Question Rolling Eyes Razz Embarassed Shocked Surprised lol!

In my opinion, it's up to the mothers themselves, mrk blh fikir sendiri betul dan salah...TP, bg sy...walaupun terdesak..ada banyak cara halal untuk mencari rezeki... walaupun niat dia baik...bagi anak2 makan dan sekolah dan sebagainya, melacur tu bg sy, It's just not rite!

Pertama boleh pegi ke jabatan kebajikan--- Rasa ada kan elaun atau program untuk org miskin, mungkin tak mencukupi but it's one way (kalau tak silap ada persatuan ibu2 tunggal - banyak program yg blh bantu ibu2 tunggal)....kedua boleh bekerja (halal) dan cari side income.. Tak kira brp susah..our children is the most invaluable investment...makan dr duit yg halal pntg tol tak...

I kno it's easier said than done...but it's worth to try...kebanyakan ibu2 yg melacur tu tidak mendapat sokongan masyarakat atau keluarga atau tak tahu macam mana nak mendapatkan sokongan... Sebab tu mrk buat apa yg mereka fikir mrk "patut" buat in order to survive. . . These mothers should get help...they couldnt do this alone...Itu yang mereka perlu buat dulu...then banyak option...sebab skrng mrk tak nampak "options" tu... options to survive

My mom is a single mom...but we're lucky she have a job...decent one...Smile

Byk boleh di kaitkan dgn artikel ko ni nizam...nak sentuh tanggungjawab sosial lagi...swasta, individu...semua kena bantu ibu2 tunggal ni.... dah lar kehilangan suami..mungkin tak leh fikir betul...

I wish well to all the single moms out ther!!! Like a Star @ heaven
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Melacur dibolehkan jika darurat? U judge...

Post  2 cents on Tue Dec 02, 2008 1:00 pm

Sile pikir rasionalnya dan judge sendiri. For me .. this is not correct and i never listen to her...
--------------------------------------------------------------------------------------------------

"Akhbar Berita Harian hari ini melaporkan bahawa Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) menyatakan bahawa dua ibu tunggal di Pulau Pinang terpaksa melacurkan diri kepada rakan sekerja, termasuk sanggup dibayar secara ansuran, bagi menyara anak mereka. Mungkin terpengaruh dengan fatwa ustazah UMNO agaknya.

Sebelum ini, kenyataan bekas Setiausaha Parlimen Jabatan Perdana Menteri, Dato’ Dr. Mashitah Ibrahim mengenai isu ibu tunggal boleh melacur jika darurat dibidas Ustaz Ismail Noh (PAS Pasir Mas).

Berhubung kes di Pulau Pinang tersebut, seorang daripada mereka bekerja sebagai jaga dan mempunyai enam anak, manakala seorang lagi tukang cuci, terpaksa berbuat demikian kerana kesempitan hidup apabila bekas suami gagal memberi nafkah anak-anak, walaupun Mahkamah Syariah mengeluarkan perintah berkenaan, sejak tiga tahun lalu.

tongue confused silent Question Rolling Eyes Razz Embarassed Shocked Surprised lol!
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Melacur dibolehkan jika darurat? U judge...

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum