wadusss.. mana org lain lagi ni..

View previous topic View next topic Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  pidweez on Tue Dec 30, 2008 7:06 pm

2 cents wrote:
Kalau duduk dekat dekat boleh la buat sistem barter. Aku tanam cili, syahrer tanam padi, pda ternak ikan, umi chuya ternak sayur dan kak jem ternak kambeng. Boleh lah tukar tukar. Jimat sikit.

Sayangi bumi hijau anda
No

Ikan apa? Ikan aquarium???
Twisted Evil
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  2 cents on Sat Dec 27, 2008 3:45 pm

Baguslah ternak kambing. Aku pun mmg minat ternak kambing tapi x der modal. Projek tuh mungkin boleh buat masa dah pencen nnt. Org dulu dulu kata, sesiapa yang ade eko kat rambut dia tuh (eko kure-kure) mmg berbakat ternak kambing. hehehe..

p/s : terbayang K-Jem tunggang kambing masa boring boring.
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  k_jEm on Wed Dec 24, 2008 4:18 pm

memang ekselen la idea tu time gawat2 nih heheh..
tapii apsal lak k.jem yg kena ternak kambing huhu..
busuuukkk..
kasik la k.jem keje yg wangi2 sket heheh..
contohnya.. tanam kangkung hidroponik heheh..
avatar
k_jEm

Posts : 35
Join date : 2008-11-24
Age : 38
Location : PuLau_laBUaN

View user profile http://kjem310.blogspot.com

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  2 cents on Wed Dec 24, 2008 2:30 pm

Dah jadi dah... aku tanam memula nih kat batang kayu getah je. Projek nih besar gak la.. aku buat keliling kampung. Tapi leceh sket la, kenba tunggu musim ujan.. heheheh.. hurmm.. projek cendawan aku tuh postpone lah. sbb tak de saudara mara nak tolong jaga sepostingnya aku nnt. Untuk info syahrer.. kalau tanam cendawan sekarang nih hanya 5 minggu je, dah keluar hasel. 8 kali berturut dia keluar.. pas tuh stop la. Tapi awas gak la, sbb cendawan nih di campur kapur gak.. kire ada unsur kimia. tapi ade gak cendawan yang tak ade kapur nih. dia ganti dengan sekam padi. Rasanya sedap jugak lah kalau makan masa lapor tuh.
Nasihat saya, tanamlah pokok cili ke, cendawan ke (sayur sayuran) sbb pas nih mesti mahal dah. Ekonomi dah suffer nih.

Kalau duduk dekat dekat boleh la buat sistem barter. Aku tanam cili, syahrer tanam padi, pda ternak ikan, umi chuya ternak sayur dan kak jem ternak kambeng. Boleh lah tukar tukar. Jimat sikit.

Sayangi bumi hijau anda
No
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  pidweez on Tue Dec 02, 2008 4:23 pm

2 cents wrote:Kalau betul2 nak kurus ade je petuanya al fadle syahrel.. nih menu sihat dari saya:

Monday - puasa / Gulai pisang ngn sayur pucuk manggis
Tuesday - Pucuk ciku masak kicap ngn sayur pucuk buluh
Wednesday - kerabu mangga dgn kicap tamin
Thursday - puasa / Sardin masak asam dan bayam sweet n sour
Friday - puasa / Pucuk anggur masak strawberry budu
Saturday - air asam cencalok dan ulam pegaga
Sunday - Puck anggur masak strawberry budu.

hehe. Tapi bahaya jugak, kalau kurus nnt ko pasang 2 atau 3

giler punyer menu...tp rasa2 pucuk anggur masak strawberry budu tu mesti sedap sehingga menjilat jari!!! pirat
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Cendawan? Oyster Mushroom ke? atau Cendawan Butang

Post  syahrirtalib on Mon Dec 01, 2008 2:08 pm

Cool aku cuma cemburu ngn zirafah yg kurus tu je. Ehh bro 2 cents dah berjaya ke tanam cendawan? setahu aku hasilnya hanya 3 bulan baru dapat. Tapikan, cendawan banyak sagt kat pasaran. Lambakan pasaran. Kat SUnway ni hah, sekilo 3 hinggit je. Baik tanam Cili Merah. Sekilo 16 hinggit. Tambah plak musim banjir ni, cili merah dikatakan pupus dalam masa seminggu ni. Camner ni? Sad
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  korak gile on Fri Nov 28, 2008 3:57 pm

hahahaha...memang ketawa sorang2 baca aper yang korang tulis..aii,ada orang terasae nampak...relax arr bro,cendawan dah jadik,memang kaye arr ko eh.jap lag WKU 5299 JADIK KETER EVO PLAK.TAK PUN JADIK KETER KEBAL
Laughing Laughing Laughing
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 33
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Menu pucuk paku

Post  ummi_chuya on Thu Nov 27, 2008 8:47 pm

syahrirtalib wrote:Terusik naluri saya apabila melihatkan zirafah yang kurus slim tu. Tapi diet nya makan pucuk pokok je. Kami plak, makan pucuk paku ari2 pun belum tentu macam zirafah. Diet saya adalah:
Monday - lauk kari ayam ngn sayur pucuk paku
Tuesday - lauk daging masak kicap ngn sayur pucuk paku
Wednesday - lauk ikan masak kerutup ngn sayur pucuk paku
Thursday - lauk ikan masak masam manis ngn sayur pucuk paku
Friday - lauk ayam masak ijau ngn sayur pucuk paku
Saturday - lauk ketam masak lemak cili api ngn sayur pucuk paku
Sunday - lauk pauk ngn sayur pucuk paku

itu diet saya kak jem, tapi tak kurus jgak. Hehehe

Apa da syarir..hari2 mau makan pucuk paku ka?patutla aku tgok muka ko dh ala2 pucuk paku ekekekeekek Very Happy jgn mare...nnti kena jual bounce
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  k_jEm on Tue Nov 25, 2008 11:26 pm

aiseymenn.. jgn la trasa lak buddy.. clown

sesungguhnya..
semua kenyataan yg ter tulis di bawah tu tidak ada kene mngena dgn yg idup atau yg mati atau yg pensan atau yg koma dan yg sewaktu dgnnya haha.. albino

wuuhh.. dasat gak menu2 kurus korag tu ek.. tp sharir kalu mkn pucuk paku ari2 pun x leh kurus gak.. aku ingat baik ko mkn paku je r waakakaaa..

bgambo lam kantung kangroo tu mmg da masuk lam list to do ari tu.. tp apa kan daya.. kangroo masih kat austrlia g... g pun x leh gak.. nti kuda belang jeles haha.. cheers
avatar
k_jEm

Posts : 35
Join date : 2008-11-24
Age : 38
Location : PuLau_laBUaN

View user profile http://kjem310.blogspot.com

Back to top Go down

zirafah vs kangaro

Post  2 cents on Tue Nov 25, 2008 5:17 pm

Kalau candid dgn zirafah biasa dah. Aku suggest jem ambik gambar dlm kantung kangaroo sambil senyum ke. Neutral
mesti nampak kelainan
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

petua kurus

Post  2 cents on Tue Nov 25, 2008 5:15 pm

Kalau betul2 nak kurus ade je petuanya al fadle syahrel.. nih menu sihat dari saya:

Monday - puasa / Gulai pisang ngn sayur pucuk manggis
Tuesday - Pucuk ciku masak kicap ngn sayur pucuk buluh
Wednesday - kerabu mangga dgn kicap tamin
Thursday - puasa / Sardin masak asam dan bayam sweet n sour
Friday - puasa / Pucuk anggur masak strawberry budu
Saturday - air asam cencalok dan ulam pegaga
Sunday - Puck anggur masak strawberry budu.

hehe. Tapi bahaya jugak, kalau kurus nnt ko pasang 2 atau 3
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

Chese Cake betul la Jamaliah ni!

Post  syahrirtalib on Tue Nov 25, 2008 1:08 pm

Terusik naluri saya apabila melihatkan zirafah yang kurus slim tu. Tapi diet nya makan pucuk pokok je. Kami plak, makan pucuk paku ari2 pun belum tentu macam zirafah. Diet saya adalah:
Monday - lauk kari ayam ngn sayur pucuk paku
Tuesday - lauk daging masak kicap ngn sayur pucuk paku
Wednesday - lauk ikan masak kerutup ngn sayur pucuk paku
Thursday - lauk ikan masak masam manis ngn sayur pucuk paku
Friday - lauk ayam masak ijau ngn sayur pucuk paku
Saturday - lauk ketam masak lemak cili api ngn sayur pucuk paku
Sunday - lauk pauk ngn sayur pucuk paku

itu diet saya kak jem, tapi tak kurus jgak. Hehehe
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  k_jEm on Mon Nov 24, 2008 11:04 pm

sms ngan sape... ngan ko.. waakaakaaa.. I love you

jeles r tu x dpt ikut g lawatan sosial sedare mare ko kat situ kueng3..
nak bgambo ngan rimau.. rimau sakit gigi x leh senyum..
nak bgambo ngan singa.. singa nye mata ketumbit..
nak bgambo ngan boya.. boya nye jerawat ngah banyak dia malu..
sudahnye bgambo ngan zrafah je r..
sbb dia slim melim.. tu yg nak tayang skit kat ko tu.. kuang3 afro
avatar
k_jEm

Posts : 35
Join date : 2008-11-24
Age : 38
Location : PuLau_laBUaN

View user profile http://kjem310.blogspot.com

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  korak gile on Mon Nov 24, 2008 10:24 pm

alaaaa,padahal dah ada orang bagitau..sajer jer tak nak join.sibuk sms dengan orang juah la katakan.hehehe(jgn mare).. gambo kat zoo melaka arr tu.amik ar background haiwan ganas2 n brutal sikit.ni zirafah nak watpe,hehehehehhe
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 33
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  k_jEm on Mon Nov 24, 2008 5:00 pm

sbb pe x der org kabo ke k.jem kita de forum huhu.. ni pun k.zura yg bg address forum..

tu sbb r x best.. korang musti boring sbb k.jem x joint kan hahah rendeer
avatar
k_jEm

Posts : 35
Join date : 2008-11-24
Age : 38
Location : PuLau_laBUaN

View user profile http://kjem310.blogspot.com

Back to top Go down

sokong... sokong

Post  korak gile on Sat Nov 15, 2008 1:07 pm

kalu dapat duit memang best.hehehe.zaman kemelesetan ni memang kene cari fulus.hehehe
kalu dapat, memang hari2 aku post forum ni.huhuhuhuhu.memang bernas arrr cadangan tu.
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 33
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

sudar lar...

Post  pidweez on Sat Nov 15, 2008 1:20 am

I WISH!!!! drunken
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  xxfaNaxx on Fri Nov 14, 2008 5:34 pm

wahhhhhhhhhhhhh!!
itu saye lagi stuju!
angkat kaki tangan sumer siap tanda stuju! cheers
hahahaha!
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

Cadang lagi...

Post  syahrirtalib on Fri Nov 14, 2008 4:20 pm

Kalu bab cadangan memang terrer. 5 inggit la, seplh inggit la... kenapa di sarankan sape yg plg byk post kat cni dapat posting kat sekolah seblah umah dia? hahaha.
avatar
syahrirtalib

Posts : 78
Join date : 2008-10-29
Age : 38
Location : Bandar Sunway

View user profile

Back to top Go down

its all about the money..

Post  pidweez on Fri Nov 14, 2008 12:48 pm

aku mencadangkan 10rggt untuk seorang...ok K.Lisa?? albino
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  xxfaNaxx on Thu Nov 13, 2008 9:45 pm

2 cents wrote:Aku rasa marketing strategy x bagus nih.. hehe.. kena wat promosi.
contoh kalau wat posting, dapat 5 hengget ke.. huhu

sungguh bernas cadangan cikgu nizam..
saye sokong!
saye tgh miskin ni..hahaha..
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

kena wat banner

Post  2 cents on Thu Nov 13, 2008 9:14 pm

Aku rasa marketing strategy x bagus nih.. hehe.. kena wat promosi.
contoh kalau wat posting, dapat 5 hengget ke.. huhu
avatar
2 cents

Posts : 142
Join date : 2008-10-21
Age : 40
Location : Kedah

View user profile

Back to top Go down

....

Post  pidweez on Thu Nov 13, 2008 7:44 pm

i dun see anyone....sigh bounce nop no one.... clown
avatar
pidweez

Posts : 140
Join date : 2008-11-09
Age : 36
Location : kCh

View user profile http://pidweez.multiply.com/

Back to top Go down

wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  xxfaNaxx on Wed Nov 12, 2008 11:17 pm

sy baru blajar berbalas pantun disini.. Very Happy Very Happy
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  kancil on Sat Oct 25, 2008 11:28 am

salam.. apa cite forum kita nih.. tak dak org pun.. kita je yg slalu duk meng'post' 2 cents oi.. mano poe nyo org laen??

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

Re: wadusss.. mana org lain lagi ni..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum