korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

View previous topic View next topic Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  korak gile on Mon Jun 01, 2009 5:04 pm

PENGALAMAN KAT SABAH....BEST ARR DUK KAT SINI..RASE2 MACAM TAKNAK BALIK SEMENANJUNG JER.HEHEHE...AKU SAYANG KAT SEKOLAH AKU YANG BARU TU, BIASER ARRR, KITER ORANG YANG MENJADI PERINTIS...KAT TEMPAT AKU NI OK JER.SEMUA SENANG NAK DAPAT, MAKANAN, MINUMAN N SEBAGAINYA.CUMA BUDAYA KAT SINI LAIN SIKIT ARRR. BAHASA KAT SINI PUN MACAM2. ORANG BRUNEI CAKAP LAIN, BIDAYUH LAIN, KEDAYAN LAIN, BISAYA LAIN, SARAWAK LAIN, DUSUN LAIN, KADAZAN LAIN, SULUK LAIN N MACAM2 MACAM LAGI.KADANG2 PELIK GAK ARRR.AKU NAK BLAJA DENGAN ANAK MURID AKU BAHASA2 NIE.

SAPE NAK JOIN AKU KAT SINI BOLEH..BISA DI ATUR BA.HAHAHA.
NGAJA SEKOLAH TEKNIK OR VOKASIONAL MEMANG RELAKS. MACAM AKU ARI RAABU N KAMIS PAGI TAKDE KELAS SEBAB SEMUA BUDAK MASUK BENGKEL..KIRA DARI KUL 7 SAMPAI 10.40 DUK LEPAK JER ARR KAT BILIK GURU.SYOK WOOO.......
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 32
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

hmmm...sume bz...

Post  zafnd on Wed May 06, 2009 10:22 pm

mesti sume cekgu cekgi bz ni...hmmm...cemane ek nk ckp aku skang ni mcm tgh tertekan sgt2...tensen tak dpt ngaja ICTL...da byk kali aku mintak...last2 bg kt cekgu gstt...hoho...dorg mcm soh aku kekal jek jd cekgu bm...aku ngn xde basic ni main hantam jek ngaja...cekgu yang aku ganti bersalin tu da nk dtg....bdk2 lower 6 pn da nk daftar....aku masih tertanya2 nape dorg xbg cekgu ICT ngaja ICTL sedangkan dulu kita dibayar elaun mase blajo tuk ngaja ICT or ICTL...mmg la mesti ada yg ckp kita cekgu baru mesti xdpt yg pengkhususan kita tp yg aku marah kalo mmg xde kelas xpe la tp bg plak kelas kt cekgu gstt...huhu...pada aku xkesah la dpt 2 masa ICTL seminggu pon janji kita ade menda yg blh buatkan kita rase semangat nk g sek...n aku juga tertanya2 bkn ke cekgu gstt diambil utk menampung cekgu yg xde n kurang...ni pelik bin ajaib bila cekgu ICT ada tp bg kt cekgu gstt tuk ngaja ICTL...hoho...tensen2... Mad ....rase nk tuka sek pon ade...tengah geram campur tensen ni...huhu...byk btol dugaan kt sek ni...
avatar
zafnd

Posts : 32
Join date : 2008-11-12
Age : 35
Location : kGdAyLake

View user profile

Back to top Go down

hehe...dasat2

Post  zafnd on Fri Apr 24, 2009 3:30 pm

xxfaNaxx wrote:
18 waktu x cukup power laa za..
org 27 waktu mmg kool abes laa..
math 5 masa..ictl 4 masa..18 masa lagi sivik..
xsmpt duduk kt bilik guru..
blom campo relief lagik tu..
gi skola kul 6.45..slalu blk rumah kul 5..
sama2 gerak blk ngn org opis..
hahaha..

nk buek cemano..
tp skola mmg ngajar jek kerja..
abes skola br blh buat kerja2 pengkeranian seperti..erkk..huh! pikir sdirik laa..
pstu jawatan pegang sumer power2..
asek ketua itu, ketua ini..
nyampah lak i!hahaha..
pstu nk tanda buku lagik..
xsmpt kt skola, angkot bwk blk rumah..
nsb bek lom kawen..
kalo x, blh merajuk laki kt rumah..hahaha..

hehe...ni dpt 18 sbb ganti cekgu bersalin..nnt masuk bln 5 br dpt jadual sendiri...tu la yg teruk kena buli...sbb konon2 masa tak byk...tp hakikatnya relief mmg dorg longgok dpn kite je la...haha...tp ckp mmg susah la org zaman dahulu kala macam saya ni nk ajar bm ni tuk generasi zaman sekarang...hehe..mane nk bace antologi tu antologi ni...dpt plak kelas power...hehe...tu la fana nnt jgn lupa cari laki cekgu gak...baru sekapal...baru paham nape byk keje...hehe...so jangan jd bagai komputer tiada cpu...hehe...tu bdk2 nyer peribahasa...tah pape tah...kalo pk pk blk nk tergelak pon ade...tp kan pade sesape yg rase2 nk ajo bm eloklah mintak dtg sek saya ni...mmg kurang cekgu bm...kalo mintak nk ajo bm gerenti dapat la...hoho...
avatar
zafnd

Posts : 32
Join date : 2008-11-12
Age : 35
Location : kGdAyLake

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  xxfaNaxx on Mon Apr 13, 2009 5:34 pm

zafnd wrote:saya pasti sume org byk kerja n byk menda kena buat...cuma beban nye berbeza antara satu sama lain...da hampir 3 bln dgn 2 kali gaji saya duk kt sek ni, rase cam xcukup nafas jek dtg sek...turun rumah dr kol 630 blk kdg2 kol 4 br sampai umah...saya dpt 18 waktu sumenya bm...mati ajo menda yg bkn zaman kite...byk menda yg xtau...tu ganti cekgu bersalin...skang dorg duk tgh ubah blk jadual cekgu2 lama sbb dak2 lower 6 daftar bln 5 ni..dah nama ganti cekgu tu so sume menda yg cekgu uruskan saya kena amek alih...tambah lg ngn tugas2 yg mmg saya kena buat...dpt umah sukan mallory, cekgu dikir barat, cekgu SAP, cekgu website, cekgu relif n plg penting kerani...jd kerani sbb mane2 cekgu nk mintak tlg taip pape soh je kami buat...hmmm..tp redha je la...n lg satu yg best jd cekgu buku program...sbb kunun2nya saya sorg je la yg pandai pakai mspublisher...org lain pon bleh wat patutnya tp nape la xnk blajo...huhu...patut la cekgu byk cuti...rase kalo keje xde byk cuti bleh gile jdnye...tp heran gak ngn sesetgh cekgu yg dok goyang kaki tu...byk mase dorg sedangkan kita ni wat keje cam setengah mati...hehe...skang keje pentadbiran yg kena wat 70% n keje ngajo 30%...dah terbalik da...hehe..patut kita ngajo la byk...hmmm...redha je la...hehe Razz

18 waktu x cukup power laa za..
org 27 waktu mmg kool abes laa..
math 5 masa..ictl 4 masa..18 masa lagi sivik..
xsmpt duduk kt bilik guru..
blom campo relief lagik tu..
gi skola kul 6.45..slalu blk rumah kul 5..
sama2 gerak blk ngn org opis..
hahaha..

nk buek cemano..
tp skola mmg ngajar jek kerja..
abes skola br blh buat kerja2 pengkeranian seperti..erkk..huh! pikir sdirik laa..
pstu jawatan pegang sumer power2..
asek ketua itu, ketua ini..
nyampah lak i!hahaha..
pstu nk tanda buku lagik..
xsmpt kt skola, angkot bwk blk rumah..
nsb bek lom kawen..
kalo x, blh merajuk laki kt rumah..hahaha..
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

ala siannya

Post  hudadesauza on Sun Apr 12, 2009 11:37 pm

siangnya hang dol..biasalah ..kat sekolah banyak kategori..tapi tak bleh dilayan sgt coz kerja kita tak terbuat nanti....kena pandai tolak..almaklumlah cikgu baru.... Mad
avatar
hudadesauza

Posts : 42
Join date : 2008-11-25
Age : 37
Location : dutchland

View user profile http://hudadesauza.blogspot.com/

Back to top Go down

hehe..tahniah2...

Post  zafnd on Sat Apr 11, 2009 10:14 pm

saya pasti sume org byk kerja n byk menda kena buat...cuma beban nye berbeza antara satu sama lain...da hampir 3 bln dgn 2 kali gaji saya duk kt sek ni, rase cam xcukup nafas jek dtg sek...turun rumah dr kol 630 blk kdg2 kol 4 br sampai umah...saya dpt 18 waktu sumenya bm...mati ajo menda yg bkn zaman kite...byk menda yg xtau...tu ganti cekgu bersalin...skang dorg duk tgh ubah blk jadual cekgu2 lama sbb dak2 lower 6 daftar bln 5 ni..dah nama ganti cekgu tu so sume menda yg cekgu uruskan saya kena amek alih...tambah lg ngn tugas2 yg mmg saya kena buat...dpt umah sukan mallory, cekgu dikir barat, cekgu SAP, cekgu website, cekgu relif n plg penting kerani...jd kerani sbb mane2 cekgu nk mintak tlg taip pape soh je kami buat...hmmm..tp redha je la...n lg satu yg best jd cekgu buku program...sbb kunun2nya saya sorg je la yg pandai pakai mspublisher...org lain pon bleh wat patutnya tp nape la xnk blajo...huhu...patut la cekgu byk cuti...rase kalo keje xde byk cuti bleh gile jdnye...tp heran gak ngn sesetgh cekgu yg dok goyang kaki tu...byk mase dorg sedangkan kita ni wat keje cam setengah mati...hehe...skang keje pentadbiran yg kena wat 70% n keje ngajo 30%...dah terbalik da...hehe..patut kita ngajo la byk...hmmm...redha je la...hehe Razz
avatar
zafnd

Posts : 32
Join date : 2008-11-12
Age : 35
Location : kGdAyLake

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  kancil on Fri Apr 10, 2009 10:32 pm

wah bestnye... kalu lah daku tiada komitmen lain kat sini.. pasti daku mengikut jejak langkah mu.. ahak.. best la kalu cam tu.. anyway, umah sewa cam ne? students lak cam ne.. senang ke nak cari makan kalu nak masak ke.. apa ke..?? story la byk2 skit pengalaman and idup korang kat sabah sana..

ishk.. jeles gak ni.. Very Happy . anyway, alhamdulillah.. tu memang dah rezeki hang kan dol..

kancil

Posts : 54
Join date : 2008-10-15

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  xxfaNaxx on Tue Apr 07, 2009 5:13 pm

nakk~!!
tp blom dpt gaji..
so xde no slip gaji..
xleh isi borang pertukaran la..
cemano?
avatar
xxfaNaxx

Posts : 48
Join date : 2008-10-14
Age : 32
Location : Kota Bharu, Kelantan

View user profile http://xxfanaxx.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  korak gile on Tue Apr 07, 2009 3:18 pm

assalamualaikum....korang mesti rindu kat aku kan..hahahaha.biasak arrr, duk sabah ba ni.duk sekolah baru plak, memang syok arrr.rase2 mesti korang jeles kalu tengok sekolah aku.kelengkapan semua lengkap.tapi cuma ada yang tak masuk lagi...kat sini adok guru senior or junior sebab semua masuk lebih kurang sama jer.paling awal pun lapor diri bulan 11 tahun lepas...bilik guru memang 1st class.macam kay universiti.rase macam lecturer plak aku nie.hahahaha..setiap meja guru ada satu desktop, kira sorang dapat komputer sorang sebijik arrr.memang puas hati alien ... aku kat sini ajar pi arrr.lagi stu kene ngajo bahasa melayu.jahanam dah anak2 murid aku.hahahaha.kat sini kurang guru.saper nak join aku kat sini memang dialu2kan...korang kalu nak tepon aku pakai tepon sekolah jer 087217012 sambungan 230.memang aku yang angkat nanti sebab setiap meja ada interkom.hehehehe.jgn jeles ehh.kalu korang nak kemudahan mcm aku, join aku kat sekolah menengah vokasional beaufort, sabah.sekarang boleh isi borang pertukaran.bulan 6 nanti dpt arr.comfirm diluluskan...wokey, nak balik makan kat dewan makan, save budget.hahahaha. ariossss No No cheers Basketball
avatar
korak gile

Posts : 102
Join date : 2008-11-11
Age : 32
Location : shah alam, selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  ummi_chuya on Wed Feb 25, 2009 4:44 pm

salam semua...mmm kk zura pn nk kongsi la citer ngn korang jgk.minggu lepas baru dapat jadual sendiri 25 waktu seminggu pack jgk la..hari isnin jek ilek sket hari lain nk makan pn terkejar2 tambah2 hari khamis.kk zura ajar ictl form1(2kelas),math form1 n form2,sivik form2 n sejarah form1 n form2(jenuh la nk kena baca sejarah huhuhhuuu.. Twisted Evil ).badan uniform kk zura dpt KRS,pastu jd editor buletin majalah sekolah,pastu AJK APD.baru2 ni terlibat ngn projek BPmyScience anjuran BP.pertandingan ni dijalankan sepanjang tahun 2009 hadiah dia agak lumayan gak RM5k kalu menang at the end kena wat pameran kat Pusat Sains Negara huhuhuhu...sebenarnya projek ni lebih kpd sains program tapi dia nk skolah hantar wakil cikgu ict n sains.bnyk jgkla benda nk kena buat:).smk kerteh ni plak,pengetua bnyk agenda yg nk dibuat tebaru program bumi hijau setiap persatuan kelab kena booking lot tanah untuk dimajukan dgn pelbagai tema,pasni jadi petani la cikgu cikgi kat sini huhuhu Laughing tadi baru jek attend kusus e-Pantau kat kemaman fuh..meme bz la sket 2/3 minggu ni wat camne..gini la nasib cikgu rupanya yek!sampai hubby kata,kk zura bz mengalahkan YB ahahahah.. rabbit
avatar
ummi_chuya

Posts : 46
Join date : 2008-11-16
Age : 38
Location : Kerteh, Kemaman Ghanu

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  Atif Zack on Tue Feb 17, 2009 8:33 pm

huhahhaha..skrg masa ngaja tinggal 18masa je..ahhaa..gumbira..tp..huhu..subjeknye..semua pendidikan islam..dah terbalik..it tak dak langsung..trima je la labu..daku dah jadi ustazah sejati.. Suspect
avatar
Atif Zack

Posts : 31
Join date : 2009-01-25
Age : 33
Location : Ayer Keroh, Melaka

View user profile http://guelderose.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  ijay_mus on Mon Feb 16, 2009 3:45 pm

k.ja ni.... harapan moga adik2 sihat belaka..... kat smk sg. isap ni k.ja ngajar subjek math form 2 (3 kelas), ICTL form 2 (4 kelas) dan sivik form 3 (1 kelas jer)... semer skali 25 waktu.... huhuhuhu.. padat jgk lah...... tapi nak wat camner... redha jer le.... kalu tak banyak gak kelas relief nanti.... boring jgk kelas relief ni.... jawatan lain, tak banyak lagi... cuma jadi setiausaha panitia matematik jer... yang lain cam biasalah... handle rumah sukan... guru penasihat kelab matematik... guru penasihat KRS.. .hehehhe.... redah sajer.....

ijay_mus

Posts : 10
Join date : 2008-12-18

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  kirana on Sun Feb 15, 2009 4:13 pm

huhu..salam semua..td ada acara sukan peringkat kuala terengganu utara..ain jd penjaga masa..panasnya mak oii..duk berjemur kat bawah mentari until kul 12.30..balik rumah rase pening semacam jee..nie baru rase rilek sket..esok ada lagi..sampai hari rabu nie..huhu..masak jugak laa jawabnya..kat sekolah ain ajar bm n khb..form 1 n form 2..mmg kena study..27 masa seminggu..padat tuh jadual..tp,still ada relief.. Twisted Evil kat sekolah mmg bermcm2 jawatan..sampai dah xtahu nak handle..letih yang amat..tugas yg plg berat,ain jd ketua unit pancaragam sekolah..haha..dah laa buta alat muzik,nyanyi boleh laa Laughing skrg nie, nak kena handle alat2 muzik,kena jg time diorg practise..nak tunggu cg muzik yg baru dtg..lepas nie,nak belaja sekali laa..baru senang..duk kat sekolah mmg seronok..bdk2 sek nie disiplin ok,masih boleh dikawal..tp,yg lemah sket..ajar khb(kemahiran teknikal)..mostly ajar bdk2 lelaki..pg semua ok lg..time dah tgh hari..huhu..suara cg pun dah x dgr lg...tp,mmg best laa duk sini..pegi pg,tup2..dah ptg n dah nak balik..itulah cikgu..menjalani kehidupan dengan pelbagai tugasan untuk anak bangsa yang gemilang Very Happy
avatar
kirana

Posts : 34
Join date : 2008-11-09
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  Atif Zack on Sun Feb 15, 2009 7:23 am

hehe..mcamna nak pakai baju polis klu perut dah ke depan?ye dak?hehe..sy pegang kelas tingkatan 1 yg ngelas..hoho.. bounce pastu last week jd guru bertugas mingguan..penat woo..tensen pon ade.. Crying or Very sad tp dah abis..hehe.. Razz minggu ni kena buat air utk rumah sukan..subjek..jadual yg sekarang ni..ngaja sivik..enjoy ngaja sivik ni.. Very Happy tp yg seksa..ajo agama..huhu.. Sad even ade sijil utk ajo..tp tensen sb bukan core kita kan..tak tahu pendekatan mcmna kena ambik..huhu..tatau la mcmna budak2 nak exam bulan 3 ni..huuh.. Crying or Very sad harap sumer ok..tak saba nak tunggu jadual baru..tp still ngajo agama..huhu..di tambah math.. Neutral kat skolah ni..sumer jadi KRS..takde dah unit beruniform lain..haha..first time pakai uniform.. Cool
avatar
Atif Zack

Posts : 31
Join date : 2009-01-25
Age : 33
Location : Ayer Keroh, Melaka

View user profile http://guelderose.blogspot.com

Back to top Go down

korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  hudadesauza on Sat Feb 14, 2009 8:58 am

Salam..sesaja mngisi masa lapang...setakat ni korang dah dapat task aper kat sekolah....citer lah sikit...kiter dapat ictl n pj..adus letih tul pj dah la kiter dah 5 bulan...letih g padang..tapi huda bagi jer reket..then diorang mainlah. ehm badan uniform ..huda kena masuk kadet polis you...tapi baju x leh tempah lagi coz takder kot baju tuk kadet polis yg mengandung..e..he...abih a kena lah kawad jap g nih....tapi kat sini huda selalu kena part sukan...peringkat sekolah..daerah...jadi menda kecik jer tapi susah gak coz x minat...pencatat lah...penyelia peserta la..hu..hu..banyak nak citer...tapi nak dgr yg lainlain lak...
avatar
hudadesauza

Posts : 42
Join date : 2008-11-25
Age : 37
Location : dutchland

View user profile http://hudadesauza.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: korang dapat subject aper ngjar..n kena pegang jawatan aper...

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum